Sari direct la conținut

Mananca spanac si te vei simti ca un rege! Cateva beneficii ale acestei plante

HotNews.ro

Se stie de secole ca spanacul este o sursa de sanatate. Primii care l-au consumat au fost chinezii, prin secolul al VII-lea. Europenii l-au descoperit mai tarziu. La inceput il mancau doar regii. Cine i-a sfatuit sa-l manance nu stia probabil ca aceasta planta, pe care o poti confunda usor cu o buruiana, este plina de antioxidanti, vitamine si minerale.

Cercetatorii au demonstrat ca spanacul contine o multime de fitonutrienti – substante care incetinesc procesul de imbatranire. Ele mai au rolul de a lupta impotriva cancerului. De fapt, extractele de spanac folosite de cercetatori au redus aparitia cancerului de piele la animale si au incetinit inmultirea celulelor in cazul unor cancere de stomac.

Incidenta cancerului de san a scazut la femeile care au inceput sa manance spanac. In cazul barbatilor, s-au inregistrat mai putine cancere de prostata, datorita unei substante pe care o contine aceasta planta.

Femeile care isi fac griji din cauza osteoporozei ar trebui sa manance spanac pentru ca este bogat in calciu si vitamina K – benefica pentru oase. Aceasta vitamina are rolul de a normaliza circulatia sangelui si de a transporta calciul la oase.

Spanacul este recomandat si milioanelor de oameni care au probleme cardiovasculare. Efectele lui benefice se datoreaza antioxidantilor care lupta impotriva radicalilor liberi.

Spanacul le face bine si gravidelor. Contine acid folic – o substanta care contribuie la formarea de celule sanatoase si previne anomaliile sistemului nervos si ale coloanei vertebrale la fat. El mai are rolul de a preveni atacurile de cord.

Tot pentru femei este important de stiut ca spanacul reduce riscul aparitiei cancerului ovarian. Un flavonoid descoperit in spanac si in unele soiuri de varza reduce cu 40% aparitia acestei boli.

Suferi de artrita sau stii pe cineva care are astfel de probleme? In cazul asta, afla ca una dintre proprietatile spanacului este aceea de a detine si nutrienti anti-inflamatori.

Ca si in cazul morcovilor, s-a descoperit ca spanacul este bun si pentru vedere. Contine luteina – un antioxidant care protejeaza ochiul nu doar impotriva degenerarii maculei, ci si impotriva cataractei.

Sursa: ezinearticles.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro