Sari direct la conținut

Manifestație de susținere a lui Nelu Tătaru, anchetat de DNA, în Huși: „Unul dintre cei mai buni doctori” / Mesajul medicului pentru protestatari

HotNews.ro
Manifestație de susținere a lui Nelu Tătaru, anchetat de DNA, în Huși: „Unul dintre cei mai buni doctori” / Mesajul medicului pentru protestatari
Manifestație de susținere a doctorului Nelu Tătaru, la Huși Foto: Simona Voicu/ HotNews.ro

Aproximativ 500 de persoane s-au adunat luni în Piață Tricolorului din Huși, pentru a-și exprima susținerea față de medicul Nelu Tătaru, acuzat de DNA de luare de mită. Protestul a avut loc în timpul votului din Camera Deputaților, care a decis ridicarea imunității deputatului PNL, la solicitarea DNA.

După protestul de la Huși, reacția lui Nelui Tătaru a venit într-o postare pe Facebook: „Sunt profund emoționat de imaginile pe care le-am văzut, astăzi, în Huși. Pentru ei, pentru pacienții mei, pentru toți cei cu care m-am interesectat de-a lungul timpului, pentru țara mea din care am ales să nu plec, pentru orașul Huși pe care l-am ales să îmi fie acasă…sunt medicul care a căutat să vindece, să salveze vieți și care nu a cerut sau a condiționat vreodată actul medical.”

Tătaru a afirmat că vinovăția sau nevinovăția sa nu ar trebui tranșată la televizor sau în online și că justiția ar trebui să-și facă treaba nu doar în perioada campaniilor electorale.

„Nu am fost luat de anchetatori nici din vacanță, nici de la întâlniri obscure sau negocieri politice, ci din spitalul din Huși, acolo unde am rămas dedicat pacienților și profesiei mele. Acolo tratez, dorm, mănânc, plâng, râd și îmi petrec majoritatea timpului de mai bine de 18 ani”, a mai spus Nelu Tătaru.

Acțiunea de protest din Huși s-a încheiat. Toți manifestanții au părăsit Piața Tricolorului.

Protestatarii au intrat în curtea spitalului, unde scandează numele lui Nelu Tătaru și cer demisia lui Bogdan Popa, managerul spitalului.

Manifestații intră în curtea spitalului din Huși Foto: Simona Voicu/ HotNews.ro


Protestatarii se îndreaptă în marș spre Spitalul Municipal Dimitrie Castroian, unde profesează Nelu Tătaru. Ei scandează „Susținem doctorul Tătaru și „Noi suntem cu el”.


____

La protest participă inclusiv angajați de la Spitalul „Dimitrie Castroian”, acolo unde lucrează Nelu Tătaru ca medic chirurg. Mulți dintre cei prezenți spun că au fost pacienți ai medicului.

„Este unul dintre cei mai buni doctori pe care i-a avut acest oraș. Era omenos cu toată lumea. Foarte deștept, făcea operații cum se fac la spitalele din Iași, pe care alți medici de aici nu le fac. Am lucrat 25 de ani la Ambulanță, am ieșit de curând la pensie și știu ce spun. Doctorul Tătaru a fost executat cu povestea aceasta. Nu avea nevoie nici de ouă, nici de găini, nici de bani, cum spune DNA-ul. Dacă cineva a vrut să-i mulțumească pentru felul în care a fost tratat, asta înseamnă mita? Asta este corupția. Eu cred ca la mijloc este vorba de o execuție politică. Probabil a deranjat”, a declarat unul dintre participanții la acțiunea de protest.

„Marea lui greșeală a fost ca a intrat în politică. Din cauza politicii a ajuns aici. Este un medic extraordinar. Nu merită asta. Omul bun nu încape niciodată nicăieri”, a declarat o altă doamnă prezentă la protest.

Tătaru, acuzat că a luat mită bani și alimente de la pacienți

Nelu Tătaru a fost pus sub urmărire penală, joia trecută, de procurorii DNA, într-un dosar în care este acuzat că a primit mită, în decurs de trei luni, sume de bani cuprinse între 100 şi 500 de lei, precum şi alimente de la 45 de persoane. Conform DNA, Tătaru primea mită atât pentru operații, cât și pentru eliberare de rețete.

Fostul ministru al Sănătății a declarat joi, la ieșirea de la DNA Iași, că este nevinovat și că nu a condiționat niciodată actul medical: „Eu consider că sunt nevinovat. Nu am condiționat niciodată actul medical”.

După acuzațiile DNA, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat că Nelu Tătaru a fost demis de la conducerea PNL Vaslui și va fi scos de pe lista partidului pentru alegerile parlamentare.

INTERVIURILE HotNews.ro