Sari direct la conținut

Marea Britanie promite sa joace un rol important pentru a pune capat mutilarii genitale a femeilor "intr-o generatie"

HotNews.ro
Campanie pentru stoparea mutilarii genitale a femeilor, Foto: Wikipedia
Campanie pentru stoparea mutilarii genitale a femeilor, Foto: Wikipedia

Mutilarea genitala feminina ar putea fi „stearsa” de pe glob intr-o generatie, a declarat ministrul de interne al Marii Britanii, Amber Rudd. Rudd, care a preluat mandatul cu patru luni in urma, a spus ca este hotarata sa asiste la prima urmarire penala de succes pentru FGM, care a fost declarata ilegala in 1985, anunta Reuters.

FGM reprezinta mutilarea organelor genitale feminine si consta, adesea, in indepartarea labiilor si clitorisului.

Organizatia Mondiala a Sanatatii descrie FGM drept orice procedura care vatama organele genitale feminine, din motive non-medicale.

Marea Britanie, care s-a plasat in centrul dezbaterii globale care are ca scop stoparea FGM, si-a consolidat recent legea si a introdus o noua infractiune – neprotejarea femeilor impotriva taieturilor. Se lucreaza, de asemenea, cu organizatii din Marea Britanie pentru a schimba atitudinile din cadrul comunitatilor si pentru a investi in programe ce vizeaza Africa, care sustin combaterea FGM in unele dintre tarile in care aceasta este foarte raspandita.

„FGM este un act de violenta de care nicio femeie sau fata nu ar trebui sa aiba parte”, a declarat Rudd in cadrul unei conferinte care a reunit supravietuitori, ministri, medici, politisti si organizatii de caritate.

Un studiu, realizat in 2014, a estimat ca aproape 200.000 de femei si fete din Anglia si din Tara Galilor au fost supuse la FGM sau au fost expuse riscului de a fi ranite intr-un ritual care implica indepartarea partiala sau totala a organelor genitale externe.

Politia a declarat ca o problema majora este faptul ca este foarte putin probabil ca fetele sa isi raporteze parintii care le supun la astfel de chinuri – o infractiune care duce la o pedeapsa maxima de 14 ani de inchisoare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro