Sari direct la conținut

Mihai Tudose, despre un posibil candidat comun al PSD şi PNL la alegerile prezidenţiale: De ce nu? Vedem cine are mai multe şanse

HotNews.ro
Mihai Tudose, Foto: AGERPRES
Mihai Tudose, Foto: AGERPRES

​Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose nu exclude ideea unei candidaturi comune din partea PSD şi PNL la alegerile prezidenţiale din acest an. El subliniază că importante sunt rezultatele alegerilor locale, iar pentru alegerile generale şi prezidenţiale ”toate posibilităţile sunt pe masă”, relatează News.ro.

  • „Să nu uităm că aceste alegeri nu sunt numai europarlamentare, sunt şi alegeri locale. Pe data de 10, 11 va fi o analiză la ceea ce s-a întâmplat şi ce au decis românii. În funcţie de asta, vedem cum ne aşezăm şi toate posibilităţile sunt deschise. (…) Poate fiecare să aibă candidatul propriu la preşedinţie, să avem liste separate la Parlamentul naţional, alegeri generale, cu toate astea să guvernăm împreună. Vedem ce decid românii acum”, a afirmat Mihai Tudose, luni seară, la Digi 24.

Întrebat dacă crede că PSD şi PNL pot avea un candidat comun la alegerile prezidenţiale, vicepreşedintele PSD a răspuns: „De ce nu? De ce nu?”.

  • „De la unii sau de la ceilalţi, vedem cine are mai multe şanse, cine are un program mai bun… S-ar putea să nu ajungem la nicio concluzie şi atunci se va merge separat (…). Eu am spus că toate posibilităţile sunt pe masă”, a arătat Mihai Tudose.

El a susţinut că pentru alegerile parlamentare contează foarte mult scorul de la alegerile locale, pentru că un primar sau un preşedinte de Consiliu Judeţean pot fi „un magnet electoral”.

Luni, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, liderul PSD Timiş Alfred Simonis, a declarat că şi rezultatul acestor alegeri din 9 iunie poate să ajute în luarea unei decizii, el precizând că contează foarte mult rezultatul alegerilor, scorul fiecărui partid.

„În măsura în care se va ajunge la o soluţie a unui candidat comun, cred că va fi de bun augur, dacă nu, poate exista competiţie”, a declarat el, potrivit News.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro