Mircea Dumitru, rectorul Universitatii din Bucuresti: Este o cultura a copiatului in scoala romaneasca. Se copiaza din clasa I pana in clasa a XII-a
Universitatea din Bucuresti foloseste de cativa ani un soft antiplagiat, pentru verificarea lucrarilor de doctorat, si a instituit „filtre de preventie”, pentru educarea studentilor si a doctoranzilor. „Dar este o cultura a copiatului in scoala romaneasca. Se copiaza din clasa I pana in clasa a XII-a. Se copiaza comentarii literare, pe care le inveti cuvant cu cuvant, ca sa intri la liceu. In felul acesta s-a facut si inca se mai face selectia in scoala romaneasca”, a avertizat rectorul Universitatii din Bucuresti, Mircea Dumitru.
Universitatea din Bucuresti a anuntat astazi, 9 iulie, in cadrul unei conferinte de presa, ca le propune parlamentarilor sa modifice legea, astfel incat plagiatele demnitarilor sa fie analizate de comisiile de etica ale universitatilor, si nu de Consiliul National de Etica din subordinea Ministerului Educatiei – institutie care a sustinut ca nici Victor Ponta, si nici Gabriel Oprea nu au plagiat.
In cadrul acestei conferinte, rectorul Universitatii din Bucuresti, Mircea Dumitru, a precizat ca universitatea a luat mai multe masuri pentru a preveni plagiatul. “Stiti foarte bine ca este o practica foarte raspandita in scoala generala, in liceu, ca elevii sa copieze de pe site-uri speciale lucrarile si sa le prezinte profesorilor – secretul lui Polichinelle, nu?”, a declarat Dumitru.
“Noi ne uitam la cazurile spectaculoase, de mari demnitari, dar este o cultura a copiatului in scoala romaneasca. Se copiaza din clasa I pana in clasa a XII-a. Se copiaza comentarii literare, pe care le inveti cuvant cu cuvant, ca sa intri la liceu. In felul acesta s-a facut si inca se mai face selectia in scoala romaneasca”, a afirmat rectorul Universitatii din Bucuresti.
Citeste aici declaratiile din cadrul conferintei de presa de la Universitatea din Bucuresti