Motivul pentru care Elon Musk a abandonat cursurile Universității Stanford după doar 2 zile și legătura cu World Wide Web
Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX, este văzut de criticii săi drept un personaj cel puțin controversat în timp ce fanii miliardarului sud-african îl consideră un vizionar care a dat un imbold masiv întregii lumi în privința electrificării. Însă cariera sa ar fi putut arăta cu totul altfel dacă n-ar fi decis să abandoneze cursurile Universității Stanford după doar două zile.
După ce a absolvit două programe de licență, unul dintre ele la Universitatea Pennsylvania, Elon Musk a decis în 1995, când avea 24 de ani, să se înscrie la un doctorat în fizică la prestigioasa Universitate Stanford din statul California.
Revista Fortune relatează însă că acesta s-a răzgândit doar două zile mai târziu, decizând să abandoneze cursurile. Motivul?
El credea că internetul are potențialul de a avea un impact mult mai mare asupra lumii decât cercetările sale din domeniul fizicii. Musk a vrut să profite de „boom”-ul World Wide Web din anii ’90 și și-a lansat prima companie din domeniu, Zip2, în același an.
În 1999 el și-a vândut afacerea pentru 300 de milioane de dolari, lansând o altă companie, x.com, care ulterior a devenit prin fuziune PayPal.
Elon Musk a învățat să scrie cod înainte să împlinească 10 ani
Musk a fost mereu un copil precoce (beneficiind și de educația oferită de o familie înstărită). El a învățat pe cont propriu cum să scrie cod la vârsta de 9 ani și a publicat un joc video când avea 12.
Mama sa a dezvăluit ulterior că acesta a dat un test de nivel universitar privind abilitățile de programare pe care examinatorii i-au cerut să îl dea din nou fiindcă nu au văzut niciodată un scor atât de ridicat.
Deși este clar că Musk este unic în multe privințe printre care apetitul său pentru dispute publice foarte contondente și postări pe Twitter controversate, decizia sa de a renunța la continuarea studiilor nu este.
Printre miliardarii din domeniul tech care au decis să se ocupe de afaceri în detrimentul școlii se numără Bill Gates, Mark Zuckerberg și Michael Dell, pentru a numi doar câțiva din cei mai cunoscuți.