Sari direct la conținut

În București sunt circa 270 străzi fără utilități și asfalt. Primăria Capitalei demarează programul ”Nicio stradă neasfaltată și fără utilități publice”

HotNews.ro
Strada Bratarii, Sector 3, Foto: Hotnews
Strada Bratarii, Sector 3, Foto: Hotnews

Consiliul General al Municipiului București a aprobat demararea programului ”Nicio stradă neasfaltată și fără utilități publice” , investițiile urmând să fie aprobate de o comisie, în fiecare an, și realizate din fondurile municipalității. În București sunt circa 270 străzi fără asfalt și utilități, a declarat primarul general, Gabriela Firea. Programul însă se suprapune cu ”Programul Bucur” prin care Apa Nova, concesionarul serviciului de apă și canal, trebuie să aducă aceste utilități pe cheltuială proprie, dar și cu investițiile care trebuie realizate de primăriile de sector, pe străzile pe care le administrează. Rămâne de văzut cum va media municipalitatea problema astfel încât să nu se dea bani în plus de la bugetul local.

”Programul municipal de investiții ,,Nicio stradă neasfaltată și fără utilități publice”, are ca obiectiv general finalizarea procesului de dotare cu utilități publice și de modernizare a sistemului rutier pentru străzile nemodernizate din Municipiul București. Obiectivele specifice ale programului constau în dotarea străzilor nemodernizate din Municipiul Bucureşti cu retele publice de alimentare cu apă, canalizare menajeră si canalizare pluvială, acolo unde este posibil din punct de vedere al existenței unor emisari în zonă, iluminat public, precum și modernizarea sistemului rutier. Fondurile necesare finanțării programului multianual se asigură din bugetul local al Municipiului Bucureşti”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat.

”În București sunt circa 270 străzi fără asflat și utilități: 94 străzi în Sectorul 1, 11 străzi în Sectorul 2, 33 în Sectorul 2, 40 de străzi în Sectorul 4, 11 străzi în Sectorul 5 și 77 în Sectorul 6. Știu, este greu de crezut că în capitala tarii mai sunt 270 strazi fără asfalt și utilități. Acest program va începe imediat, vom prioritiza aceste strazi. Dacă lista care va fi publicată, este posibil să fi scăpat vreo stradă, programul este deschis, se poate adăuga orice altă stradă. Acest program se va finaliza când în București nu va mai exista nicio alta stradă fără asfalt și utilități. Lucrările vor fi executate de companiile municipale și societățile private care vor participa la licitație. Scopul nostru este să se lucreze pe cât mai multe străzi în paralel”, a declarat primarul Gabriela Firea la începutul ședinței de Consiliu General.

Reprezentanții Primăriei Capitalei au explicat că programul Bucur va continua, programul municipalității fiind unul complementar.

”Programul Bucur se derulează în continuare, presupune introducerea de apă și canal, nu presupune iluminat public și preluarea apelor pluviale către un emisar. Comisia va selecta străzile care intră în acest program. Vine ca o completare a Programului Bucur. Noi vom face partea de asfaltare, iluminat public, rețea pentru preluarea apelor pluviale”, au explicat reprezentanții municipalității.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro