Sari direct la conținut

În ce situații vor fi trimise în școli echipe mobile pentru vaccinarea anti-COVID a elevilor / Cele trei rubrici din formularul pentru părinți privind vaccinarea copiilor

HotNews.ro
Scoala in timpul pandemiei, Foto: JENS BUTTNER / AFP / Profimedia
Scoala in timpul pandemiei, Foto: JENS BUTTNER / AFP / Profimedia

Dacă într-o școală vor fi peste 50 de răspunsuri ale părinților care vor să își vaccineze copiii, atunci acolo vor fi organizate echipe mobile de vaccinare împotriva COVID-19, a declarat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a spus că formularul prin care părinţii îşi pot da acordul pentru vaccinarea elevilor va fi lansat în școli în prima zi a noului an școlar.

El a susținut, din nou, că în fiecare școală va fi desemnată o persoană care să faciliteze legătura între DSP şi părinţi, pentru a răspunde tuturor întrebărilor părinţilor despre vaccinare.

Conform ministrului Educației, formularul care va fi distribuit din 13 septembrie în unitățile de învățământ va avea trei rubrici: „doresc să vaccinez copilul”, „nu doresc să vaccinez copilul”, „sunt indecis”.

„Se vor centraliza răspunsurile pozitive și dacă sunt, spre exemplu, 50-60 de răspunsuri pozitive într-o şcoală, există disponibilitate din partea colonelului Valeriu Gheorghiţă de a organiza echipe mobile de vaccinare care să meargă în şcoli şi care să-şi poată planifica şi resursa umană şi numărul de doze necesare pe baza răspunsurilor care vor fi furnizate şi, de asemenea, şi timpul pe care acea echipă mobilă îl va petrece în şcoală pentru vaccinare. Organizăm tot acest proces pentru a susţine vaccinarea în şcoli”, a transmis ministrul Educaţiei, citat de News.ro.

Câți dintre elevii din România s-au vaccinat împotriva COVID

Cu două săptămâni înainte de începerea noului an școlar, în România sunt vaccinați împotriva COVID 5% dintre elevii cu vârsta între 12 şi 15 ani şi peste 20% dintre cei cu vârsta între 16 și 19 ani.

Conform datelor prezentate luni de ministrul Educației, până acum s-au vaccinat anti-COVID 34.709 de elevi din categoria de vârstă 12 – 15 ani, ceea ce înseamnă aproape 5%. La categoria 16 – 19 ani, sunt vaccinați 153.000 de tineri, adică 20%, față de 150.000 săptămâna trecută.

Noul an școlar va începe în 13 septembrie, cu toți elevii în bănci. Dacă rata de infectare va depăși 6 la mia de locuitori, atunci toți elevii din localitatea respectivă vor trece în online.

Părinții copiilor de peste 12 ani trebuie să semneze formulare prin care își dau sau nu acordul pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor.

Va fi obligatorie completarea de către părinți a formularelor cu acordul pentru vaccinare? Ministrul Educației spune că „este de bun simț să răspundă toți părinții”, „pentru a avea o imagine corectă și necosmetizată”.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, cabinete pentru vaccinare vor fi organizate în universităţi şi campusuri, iar în școli vor fi echipe mobile pentru vaccinarea elevilor, a personalului din învăţământ, dar şi a rudelor copiilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro