Sari direct la conținut

Naufragiu în Canalul Mânecii: cel puțin 12 migranți morți, 2 dispăruți și „mai mulți răniți”

HotNews.ro
Migranți aflați la bordul unei ambarcațiuni încearcă să traverseze Canalul Mânecii, în apropiere de Dunkerque, în nordul Franței, pe 26 aprilie 2024., Foto: Sameer Al-DOUMY / AFP / Profimedia
Migranți aflați la bordul unei ambarcațiuni încearcă să traverseze Canalul Mânecii, în apropiere de Dunkerque, în nordul Franței, Foto: Sameer Al-DOUMY / AFP / Profimedia

Cel puțin 12 migranți și-au pierdut viața marți într-o tentativă de traversare a Canalului Mânecii, după ce ambarcațiunea cu care încercau să ajungă în Anglia s-a răsturnat, potrivit unui bilanț provizoriu comunicat de guvernul francez, transmite AFP.

Alte două persoane sunt date dispărute în urma naufragiului, care s-a soldat totodată și cu „mai mulți răniți”, potrivit ministrului francez de interne Gérald Darmanin.

El a anunțat că se va deplasa în zonă și va discuta cu „reprezentanții locali și serviciile de urgență” din Pas-de-Calais.

„Toate serviciile statului sunt mobilizate pentru a găsi persoanele dispărute și pentru a se ocupa de victime”, a subliniat Darmanin.

Acest naufragiu, care a avut loc în largul Wimereux (în departamentul Pas-de-Calais din nordul Franței), este cel mai mortal de la începutul anului, potrivit ministrului de interne în exercițiu. Înainte de această tragedie, 25 de persoane și-au pierdut deja viața, din ianuarie până acum, în astfel de încercări de traversare a Canalului Mânecii.

Operațiunile de căutare sunt încă în curs, a precizat pentru AFP locotenentul francez Etienne Baggio. Iar ambarcațiunile de salvare care au preluat victimele se îndreaptă acum spre portul Boulogne-sur-Mer, în nordul Franței, a adăugat el.

INTERVIURILE HotNews.ro