O nouă metodă de fertilizare in vitro dezvoltată de echipa de cercetători a Centrului Medical al Universității din Columbia
Screeningul genetic pre-implantare, tehnologie dezvoltată de o echipă de cercetători de la Universitatea din Columbia, are potențialul de a crește rata de succes a procedurilor de fertilizare in vitro. Această nouă tehnologie permite implantarea de embrioni neînghețați și poate reduce cu mult costurile procedurii standard, scriegenomeweb.com.
Zev Williams, șeful diviziei de endocrinologie reproductivă și infertilitate de la Columbia, și colegii acestuia au dezvoltat o metodă PGS (screening genetic pre-implantare) care poate fi folosită împreună cu dispozitivul Minlon Oxford Nanopore pentru inseminare in vitro. În lucrarea publicată, aceștia susțin că timpul de măsurare a succesului scade de la 4-10 zile la doar 4 ore în care pacienții pot afla dacă inseminarea a avut sau nu succes.
În studiu, cercetătorii au testat doar nouă embrioni. Williams susține că următorul pas al proiectului este lărgirea studiului cu scopul de a valida această metodă, pas necesar pentru ca ea să poată fi transformată într-un serviciu clinic.
Echipa susține că avantajele acestei noi metode de fertilizare sunt semnificative. În primul rând, costurile ar fi mai reduse decât în prezent, deoarece tehnologia nu presupune costuri de înghețare și păstrare a embrionilor în condiții speciale. Mai mult decât atât, multe laboratoare ar putea face testele necesare pe cont propriu, fără a fi nevoite să externalizeze costurile de testare către alte laboratoare de referință.
Williams susține că noua metodă este fezabilă și are potențialul de a schimba modul în care ne raportăm la fertilizarea in vitro, transformând întreaga procedură într-una mai accesibilă din punct de vedere financiar.