Sari direct la conținut

Oficial: Congresul dorește să aibă acces la discuțiile lui Donald Trump cu Vladimir Putin​

HotNews.ro
Nancy Pelosi, Foto: Captura video
Nancy Pelosi, Foto: Captura video

Președintele Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților, democratul Adam Schiff, a declarat că membrii Congresului Statelor Unite sunt hotărâți să obțină acces la conversațiile dintre președintele țării, Donald Trump și omologul său rus, Vladimir Putin, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

De asemenea, Schiff a declarat că membrii Congresului doresc să afle și ce a discutat liderul de la Washington cu alți lideri ai lumii. Dorința acestora vine în contextul în care există voci care susțin că președintele american a pus în pericol siguranța națională, în urma publicării discuțiilor acestuia cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în cadrul cărora liderul de la Casa Albă îi solicita omologului său investigarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden.

„Cred că nevoia primordială este protejarea securității Statelor Unite. Și trebuie să vedem dacă în cadrul discuțiilor cu alți lideri ai lumii, mai ales în cele cu Putin, președintele ne-a pus în pericol securitatea, crezând că asemenea fapte i-ar aduce beneficii în campania electorală”, a spus Schiff.

Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei investigarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA.

„Dacă recentele informaţii apărute în presă sunt adevărate, înseamnă că preşedintele a discutat cu un lider străin despre investigaţii care să îl vizeze pe un adversar politic în scrutinul din SUA. Aceasta este definiţia abuzului de putere în mod corupt”, se arată în scrisoare.

Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, a anunţat lansarea unei investigaţii parlamentare care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump.

„Săptămâna aceasta, preşedintele Donald Trump a recunoscut că i-a cerut preşedintelui Ucrainei să comită acţiuni care să îl ajute pe el din punct de vedere politic. Prin urmare, Camera Reprezentanţilor iniţiază astăzi o anchetă oficială în sensul demiterii. Le cer celor şase comisii să demareze investigaţiile sub această umbrelă”, a declarat Nancy Pelosi.

„Preşedintele trebuie tras la răspundere. Nimeni nu este mai presus de lege”, a subliniat aceasta.​

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro