Sari direct la conținut

Oribilele crime din trenul spre Hamburg. Cine este atacatorul și cine sunt victimele – detalii din anchetă

HotNews.ro
atac cu cutitul intr-un tren care facea legatura intre Kiel si Hamburg, Foto: Jonas Walzberg / AFP / Profimedia
atac cu cutitul intr-un tren care facea legatura intre Kiel si Hamburg, Foto: Jonas Walzberg / AFP / Profimedia

Două persoane au fost ucise miercuri, într-un atac cu cuțitul asupra pasagerilor, în expresul regional de la Kiel la Hamburg. Între timp, s-a stabilit identitatea victimelor și naționalitatea presupusului criminal. Poliția din Itzehoe a anunțat miercuri seară că alte trei persoane au suferit răni grave, iar patru persoane au fost rănite ușor.

Potrivit informațiilor, bărbatul a atacat călătorii cu un cuțit, în jurul orei 15.00, înainte de a ajunge la gara Brokstedt (districtul Steinburg). Investigațiile poliției criminale în cooperare cu parchetul Itzehoe sunt în desfășurare. Identitatea celor uciși și răniți nu a fost sigură, până miercuri seara.

Doi tineri uciși

Potrivit ministrului de Interne, Sabine Sütterlin-Waack, o fată de 16 ani și prietenul ei de 19 ani au murit în atacul cu cuțitul. Ministrul a oferit joi după-amiaza informații despre stadiul actual al anchetei, împreună cu șeful Departamentului de Poliție Itzehoe, Frank Matthiesen.

Acesta a spus că polițiștii l-au arestat pe bărbatul de 33 de ani.

În urma atacului a fost rănit și făptașul, care acum se află la spital și va fi audiat cât mai curând posibil. Personalul de intervenție a oferit date care au ajutat la arestarea acestuia.

Un apatrid palestinian ieșit din închisoare

Potrivit ministrului de interne din Schleswig-Holstein, Sabine Sütterlin-Waack (CDU), bărbatul este un palestinian apatrid, care a fost închis până acum câteva zile și eliberat după ispășirea pedepsei.

După cum a aflat televiziunea NDR din cercurile de anchetă, bărbatul a venit în Germania din Gaza, în urmă cu aproximativ opt ani. De atunci a fost acuzat și condamnat de mai multe ori, însă nu pentru fapte cu motivație politică.

„Încă nu putem spune nimic despre motivul crimei, suntem în curs de a obține o imagine de ansamblu asupra întregii zone de operațiuni”, a declarat, la locul faptei, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Itzehoe, Astrid Heidorn. „Am primit un apel de urgență la ora 14:55 – au fost o serie de apeluri de urgență de la pasageri, deoarece acest bărbat i-a atacat pe pasageri cu un obiect ascuțit”. Potrivit poliției, la bord se aflau în jur de 120 de pasageri.

„Este îngrozitor”, a declarat ministrul de Interne Sütterlin-Waack miercuri după-amiază, când a comentat pentru prima dată despre crimă, la fața locului. „Suntem foarte șocați și îngroziți că s-a întâmplat așa ceva”. Poliția de stat, poliția federală și procuratura fac cercetări. Ea a mulțumit polițiștilor care l-au arestat pe făptaș și tuturor salvatorilor care au tratat răniții. „Pentru mine este clar că actul oribil este împotriva întregii umanități”, a spus Sütterlin-Waack.

Premierul landului Schleswig-Holstein, Daniel Günther, a comentat și el fapta. „Am primit această veste cu profundă tristețe și consternare – această acțiune fără sens, care a costat viața a două persoane și i-a rănit pe mulți alții”, a spus politicianul CDU. „Gândurile și rugăciunile mele sunt cu familiile lor, în această situație cu adevărat dificilă”.

Un land în doliu

Günther și-a exprimat mulțumirile serviciilor de urgență de la fața locului, poliției și tuturor celor care au grijă de pasageri și de răniți. „Vom face totul – poliția, parchetul – ca să fie clarificat rapid fundalul acestui act teribil”, a spus Günther și a anunțat că va da noi detalii, când va fi cazul. „Schleswig-Holstein este în doliu, este o zi îngrozitoare, e groaznic ce s-a întâmplat acolo”, a mai spus el.

Ministerul de Interne a ordonat să fie afișate steaguri de doliu în birourile tuturor autorităților și departamentelor din land, pentru comemorarea victimelor. Drapelele ar trebui să fie arborate în bernă, joi, a precizat ministerul, recomandând tuturor regiunilor să să se alăture doliului de drapel.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro