Pentru că mulți s-au plictisit de fizica de la școală, Cristian Presură s-a făcut vlogger: „Copiilor le lipsește dimensiunea de descoperire, de uimire în fața cosmosului”
Fizicianul Cristian Presură s-a decis să devină vlogger și și-a deschis canal de youtube în care le explică fizica celor interesați. ”Fac acest canal pentru tineri, cu două scopuri: de a-i atrage și de a-i învăța o parte din ceea ce am acumulat eu”, și-a justificat fizicianul alegerea.
În primul videoclip de pe canalul de youtube ”Fizica cu Cristian Presură”, fizicianul spune că filmele pe care le va face vor conține informații despre fizica din jurul nostru, fizica avansată și imaginația. Și asta pentru că „mulți s-au plictisit de fizica de la școală”.
”În primul rând că îmi place, mă regăsesc în ceea ce fac. Fiecare om trebuie să-și găsească ikigai-ul, rațiunea pentru care trăiește, și chiar am stat și m-am gândit și nu cred că rațiunea existenței mele ar fi să fiu să fiu cercetător cu zeci de premii. Ikigai-ul meu este următorul: eu, în sufletul meu, sunt un copil mirat în fața cosmosului”, a spus Cristian Presură pentru HotNews.ro.
”Eu nu o fac pentru a deveni celebru. O fac în limba română pentru că eu sunt atașat de România. Fizica e foarte complexă și își ia mulți ani ca să înțelegi ce se întâmplă. Copiilor le lipsește dimensiunea de descoperire, de uimire în fața cosmosului”, a mai spus Presură.
Cristian Presură este absolvent al facultăţilor de electrotehnică şi fizică. A lucrat la Institutul de Fizică Atomică, unde s-a ocupat de instalaţii electrice şi a studiat proprietăţile laserilor cu medii active solide. Din 2002 a obţinut doctoratul în fizică la Universitatea Groningen, Olanda. În prezent este cercetător la compania Philips, Olanda. Aici s-a specializat în domeniul senzorilor medicali. Împreună cu echipa sa, a inventat şi introdus pe piaţă primul ceas capabil să măsoare pulsul sportivilor numai pe baza senzorilor optici. A publicat mai multe zeci de lucrări şi brevete de invenţie.
MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!