Sari direct la conținut

''Plantam fapte bune in Romania'' va demara pe 24 octombrie o ampla actiune de impadurire, urmand sa planteze circa 1 milion de copaci in 30 de judete

HotNews.ro
Impadurire 2015, Foto: Hotnews
Impadurire 2015, Foto: Hotnews

Echipa de voluntari ”Plantam fapte bune in Romania” va demara pe 24 octombrie o ampla actiune de impadurire, urmand sa planteze circa 1 milion de copaci pe terenuri publice neproductive aflate in 30 de judete. Arborii plantati vor fi ingrijiti de voluntari pana ajung la maturitate.

Actiunea este initiata de Asociatia EcoAssist din Bucuresti, alaturi de cinci organizatii non-guvernamentale de protectia mediului, si are drept partener institutional principal Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, care, prin intermediul Romsilva, va furniza gratuit puietii si asistenta de specialitate pe plantatiile pe care voluntarii se vor implica.

„Impadurirea nationala este un vis pe care incepand cu anul acesta ni-l indeplinim! Ne dorim sa ajutam romanii sa constientizeze etapele prin care trece o padure pana ajunge la maturitate, beneficiile pe care le are padurea matura pentru mediu si om si urmarim sa-i si implicam concret si palpabil in acest demers care contribuie la cresterea suprafetei impadurite a Romaniei!” a declarat Liana Buzea, fondatorul initiativei „Plantam fapte bune in Romania”.

Lista celor minimum 30 de judete in care romanii pot contribui incepand cu acest an la impadurire poate fi studiata la adresa: http://plantamfaptebune.ro/impaduriri/.

Cei interesati sa participe in calitate de voluntari sunt rugati de organizatori sa se inscrie pe platforma online disponibila in curand pe website-ul www.plantamfaptebune.ro. Cei interesati sa se implice in organizarea judetelor implicate pot contacta echipa de proiect pe adresa organizare@plantamfaptebune.ro.

„Plantam fapte bune in Romania” este o initiativa nationala de impadurire bazata pe voluntariat, lansata in 2011. In cei cinci ani de activitate cei 12.528 voluntari au plantat si ingrijit 258.200 copacei pe un total de 65,5 hectare de terenuri publice neproductive din 10 judete ale tarii.

In 2013 initiativa a primit Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta, iar de-a lungul anilor i s-au acordat sase distinctii din partea comunitatii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro