Sari direct la conținut

Politic Show: A demisionat viceprimarul Capitalei, Dan Darabont; Inca un val de pensii speciale. La cine s-au gandit parlamentarii; Cum ar putea partidele mici sa rastoarne candidatii mari

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

A demisionat viceprimarul Capitalei, Dan Darabont. A demisionat viceprimarul Dan Darabont, membru al Partidului Social Democrat (PSD). Mandatul lui Darabont urmeaza sa inceteze pe 31 martie, au declarat miercuri, pentru News.ro, surse oficiale. Dan Darabont este viceprimar al Capitalei din partea PSD din iulie 2012, anterior, din 2010, lucrand la Banca Nationala a Romaniei (BNR), potrivit News.ro. Darabont este absolvent al Universitatii Politehnica Bucuresti, are un doctorat in stiinte ingineresti la Universitatea din Petrosani, in 1998 a absolvit Colegiul National de Aparare, iar in 2013, Colegiul National de Informatii – Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul”. In perioada 2004 – 2005, Darabont a fost prefect al Capitalei, iar in mandatul 2000-2004 a fost primar al Sectorului 6. Potrivit surselor citate, Dan Darabont ar intentiona sa se intoarca la BNR, scrieEVZ.

Inca un val de pensii speciale. La cine s-au gandit parlamentarii. Parlamentarii pregatesc pensii speciale pentru inca o categorie profesionala, pilotii instructori de la Scoala Superioara de Aviatie Civila, categorie pe care o considera nedreptatita deoarece nu ar beneficia de acelasi drepturi ca pilotii de la Tarom. Anul trecut, in luna aprilie, alesii din Legislativ adoptau o lege prin care pilotii, insotitorii de bord si membrii ai echipajului de cabina cu licenta sau atestat de membru al echipajului de cabina, parasutistii si personalul de inspectie in zbor care aveau varsta de minimum 50 de ani si o vechime de 20 de ani in domeniu beneficiau de pensii speciale, adica pensii speciale dedicate unei anumite catogorii profesionale. Omisi de la aceste pensii, in mod nedrept dupa cum au declarat mai multi deputati PSD pentru „Adevarul”, erau pilotii instructori de la Superioara de Aviatie Civila, cei care prin eroarea nu au fost adaugati la lista celor privilegiati. Asadar, un grup de peste 40 de deputati social-democrati au depus o initiativa legislativa prin care vor acordarea de pensii speciale si pilotilor instructori, anuntaAdevarul.

Un deputat ALDE pleaca la PNL, in timp ce un deputat UNPR pleaca la PSD. Deputatii Constantin Galan (ALDE) si Florian Geanta (UNPR) au informat miercuri Biroul Permanent al Camerei Deputatilor ca vor parasi grupurile din care fac parte si vor trece la PNL, respectiv PSD. Constantin Galan a anuntat Biroul Permanent ca trece de la ALDE la PNL. Practic, Galan revine in PNL, partid pe listele caruia a intrat in Parlament si in care a activat pana in septembrie 2014. Deputatul Florian Geanta a informat Biroul Permanent ca trece de la UNPR la PSD. Geanta devine, astfel, deputatul cu numarul opt care pleaca de la UNPR la PSD, in ultimele doua saptamani, informeazaMediafax.

Cum ar putea partidele mici sa rastoarne candidatii mari. MP, ALDE, M10 si UNPR ar putea influenta rezultatele alegerilor locale, aliantele pentru PSD si PNL cu acestea fiind vitale indiferent daca alegerile se vor desfasura intr-un tur sau doua Cu exceptia liberalilor – care au anuntat numele deputatului Ludovic Orban -, nici PSD si nici partidele mici nu si-au oficializat inca aspirantii pentru cele mai importante primarii din tara, si cu atat mai putin candidatii din Bucuresti, scrieEVZ.

Guvernul a facut primul pas impotriva birocratiei. Romanii nu vor mai trebui sa plimbe, aiurea, cazierul judiciar si alte cateva hartii fiscale de la o institutie la alta. Premierul Dacian Ciolos a anuntat primele masuri antibirocratice, dupa ce peste 3.000 de romani au reclamat, in doar cateva zile, modul greoi in care functioneaza administratia publica. Foarte multe plangeri vizeaza cazierul judiciar, un document care se elibereaza pentru numai cateva zile, dar care trebuie plimbat de la un ghiseu la altul, la diferite institutii ale statului. Premierul vrea ca institutiile sa comunice intre ele, astfel incat sa-i scuteasca pe oameni de stat la cozi. „Cred ca ar trebui sa vedem unde cazierul judiciar nu este neaparat util, necesar, si el e solicitat asa, dintr-un reflex, pentru ca asa s-a facut si s-a perpetuat aceasta abordare. Acolo unde putem sa eliminam obligativitatea pentru cetatean de a lua un document de la un ghiseu pentru a-l duce in alta parte, atunci cand, prin anumite modalitati, putem comunica datele intre institutii, si aici ma refer in primul rand la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), dar pot sa fie si conectari intre MAI si alte tipuri de institutii”, a spus Dacian Ciolos, anuntaAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro