Sari direct la conținut

Politic Show: Adriana Saftoiu: "Sunt aproape sigura ca pana aproape de 2012 presedintele nu-l va schimba pe premierul Boc, cu toate riscurile"; Voinescu se gandeste sa demisioneze din PDL; Cristian Preda:Voi continua sa-mi critic colegii de partid

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Adriana Saftoiu: „Sunt aproape sigura ca pana aproape de 2012 presedintele nu-l va schimba pe premierul Boc, cu toate riscurile”. Deputatul PNL Adriana Saftoiu sustine ca este obligatoriu ca Emil Boc sa fie schimbat din functia de premier, dar nu crede ca acest lucru se va intampla pana in apropierea anului 2012. „Cred ca este obligatoriu ca Emil Boc sa fie schimbat din functia de prim-ministru. Pentru mine, este o mare surpriza cum de presedintele Basescu il sustine in conditiile in care vocile critice din partea PDL incep sa devina mai critice decat opozitia. E un calcul destul de straniu. Sunt aproape sigura ca pana aproape de 2012 presedintele nu-l va schimba pe premierul Boc, cu toate riscurile”, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, la Constanta, Adriana Saftoiu, anunta Gandul.

Voinescu se gandeste sa demisioneze din PDL. Daca ar fi fost presedintele partidului, Traian Basescu i-ar fi dat afara din PDL pe Cristian Preda, Sever Voinescu si Radu F. Alexandru, ferventi critici ai premierului Emil Boc, dar si ai PDL. Pus pe ganduri de critica lui Basescu, Voinescu se gandeste sa demisioneze, iar Radu Alexandru nu intelege ce a vrut sa spuna seful statului. „Daca eu as fi fost implicat, PDL ar fi fost mult mai precis in actiunea politica. N-ar fi existat in PDL niciun politician care nu respecta regula de aur. Discutam in interior si cand am decis ceva respectam toti. Indiferent ca s-ar fi numit Preda(Cristian Preda-n.r.), Sever Voinescu, Radu F. Alexandru, n-ar fi fost in partid daca eu conduceam partidul”, a spus, astazi Traian Basescu, intr-un interviu la postul public de radio. Dupa aceasta declaratie a presedintelui, deputatul Sever Voinescu spune ca ia in calcul demisia din partid. Intrebat in direct la RTV daca se gandeste sa-si dea demisia din PDL, Voinescu a raspuns: „Ma gandesc”. El a adaugat ca este posibil sa nu fi fost in partid, daca PDL era condus de Basescu. „Da, poate nu as fi fost. Ce comentariu sa fac?”, a spus el referindu-se la declaratia sefului statului, informeaza EVZ.

Cristian Preda: Voi continua sa-mi critic colegii de partid. Europarlamentarul PDL, pe care presedintele Traian Basescu spune ca l-ar fi dat afara din partid daca mai era seful formatiunii, afirma pe blog ca nu renunta la criticile sale. „Asaltat de ziaristi, care doresc sa reactionez la declaratia facuta astazi de catre presedinte la RRA, imi intrerup placuta vacanta de 7 zile pentru a declara urmatoarele: Cred ca presedintele a fost iritat de interviul acordat de Radu F. Alexandru (RFA) Revistei 22. Altfel, mentin toate reprosurile aduse Guvernului sau PDL de-a lungul timpului”, spune eurodeputatul. Preda arata ca va continua sa-si critice colegii cat timp nu lucreaza in interesul general si avertizeaza ca modernizarea este impiedicata de spiritul partizan si lipsa de critica. „Voi continua sa critic public nu doar adversarii, ci si colegii de partid, atata vreme cat acestia nu vor lucra in interesul general. Raman astfel fidel obiectivului modernizarii Romaniei, asa cum a fost el definit de catre presedintele Traian Basescu. Dar modernizarea, cred eu, nu poate fi facuta daca un spirit partizan te impiedica sa vezi erorile din propria ta tabara”, conchide pedelistul, scrie Romania Libera.

Ponta: „Declaratiile presedintelui sunt neserioase si mincinoase”. Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat ieri ca partidul sau este gata sa preia puterea dupa 6 ani de guvernare de dreapta. El a raspuns astfel acuzatiei presedintelui Traian Basescu, potrivit careia „PSD si PNL nu sunt pregatite de guvernare”. In acest context, Ponta a anuntat ca partidul sau va lansa pe 16 octombrie programul economic si social, precizand ca nu da „niciun fel de importanta declaratiilor presedintelui Traian Basescu despre PSD, intrucat acestea s-au dovedit de mii de ori neserioase si simple minciuni”, anunta Gandul.

In editorialul „Iliescu – Basescu, faza pe dosare”, Mirela Corlatan scrie: „Discutia despre dosarul disparut al lui Ion Iliescu a fost deviata in mod patologic intr-una despre dosarul, deocamdata inexistent, al lui Traian Basescu. Fireste, trecutul presedintelui actual nu este si nici nu trebuie sa fie tabu. Datele „problemei Basescu” sunt insa cu totul altele. Cu riscul asumat ca antibasescienii-cu-orice pret, ca si cei de ocazie, sa scormoneasca in argumentarea ce urmeaza pentru a gasi urmele unei conspiratii „cotroceniste”, sa vedem care sunt faptele. In anii „obsedantului deceniu”, dupa ce si-a terminat studiile la Moscova si s-a intors in tara, in 1954, Ion Iliescu a contribuit prin functiile detinute in UTM, apoi UASCR, la prigoana impotriva studentilor acuzati de solidarizare cu Revolutia de la Budapesta”. Integral in EVZ.

In editorialul „Basescu si cine se mai simte bine in Romania”, Sabina Fati scrie: Traian Basescu spune ca se simte bine in Romania. Multi romani nu se simt insa bine in tara lor, fiindca sunt din ce in ce mai saraci, fiindca bacsisurile pentru birocrati cresc, politicienii prospera, iar statul nu functioneaza. In Romania se simt bine, mai ales, politicienii, fiindca ei au averi care le asigura nu doar confortul imediat, ci si viitorul lor si pe al urmasilor. In Romania se simt bine, mai ales, cei care au reusit sa faca afaceri cu statul si care prin virtuozitati uimitoare continua sa-si creasca veniturile pe spezele bugetului public. In Romania se simte bine ministrul de Interne, Vasile Blaga, care si-a lasat ginerele de 26 de ani sa incheie anul trecut contracte in valoare de 10 milioane euro cu ministerele conduse de Adriean Videanu si Radu Berceanu. In Romania se simte bine Adrian Nastase, cel mai chivernisit dintre fostii premieri romani, care, prin priceperea avocatilor sai si concursul judecatorilor Curtii Constitutionale, va deveni in curand prima victima nevinovata a regimului Basescu”. Integral in Romania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro