Sari direct la conținut

Politic Show: Alegeri locale 2016. Marian Vanghelie se baga in lupta pentru Sectorul 5; Daca erau numiti politic, multi dintre ministrii Cabinetului Ciolos plecau demult; Deputatii le-au dat jurnalistilor pensii speciale. Guvernul: Legea nu este "oportuna"

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Alegeri locale 2016. Marian Vanghelie se baga in lupta pentru Sectorul 5. Partidele au intrat pe ultima suta de metri in definitivarea candidaturilor pentru alegerile locale care vor avea loc pe 5 iunie. In Bucuresti, o surpriza o reprezinta Marian Vanghelie care nu vrea sa renunte la fotoliul de edil. Primarul suspendat doreste sa isi anunte in perioada urmatoare candidatura la Primaria Sectorului 5, in ciuda dosarelor de la DNA pe numele sau si a faptului ca este trimis in judecata pentru coruptie. Potrivit surselor EVZ, acesta vizeaza o candidatura independenta si si-a pus colaboratorii sa verifi ce la sange validitatea semnaturilor pe care deja le-a strans si care sunt necesare depunerii candidaturii. O alta candidatura surpriza este asteptata pentru Primaria Capitalei. Presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP), Traian Basescu, va anunta pe 25 aprilie ce decizie va lua cu privire la o eventuala candidatura a sa pentru Primaria Capitalei. Fostul sef al statului a precizat ca el face intotdeauna „ce trebuie”, scrieEVZ.

Vasile Blaga: Multi dintre ministrii Cabinetului Ciolos au avut pozitii interesante; daca erau numiti politic, plecau demult. Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, miercuri seara, la Realitatea TV, ca este decizia premierului Dacian Ciolos daca remaniaza sau nu ministri din cabinetul sau, dar a apreciat ca au existat multi ministri care au avut „pozitii interesante” si, daca ar fi fost numiti politic, plecau demult. „Este la latitudinea premierului Ciolos daca remaniaza ministri in acest moment, insa multi dintre ministri au avut pozitii interesante. Daca ar fi fost numiti politic, plecau demult”, a declarat Vasile Blaga, referitor la prestatia unor ministri din cabinetul Ciolos. Vasile Blaga a amintit declaratiile recente ale ministrului Agriculturii, Achim Irimescu. „Ministrul Agriculturii a sustinut niste declaratii nelalocul lor, ca salamul se spala cu otet, apoi ca intreg bugetul Romaniei a fost dus cu camionul peste granita, declaratii pe care nu le-a explicat”, a spus copresedintele PNL, anuntaAdevarul.

Geoana: In Romania exista o deprofesionalizare si o decredibilizare a sistemului traditional de partide. Liderul Partidului Social Romanesc (PSRO), Mircea Geoana, a declarat miercuri la Ramnicu Valcea ca sistemul traditional de partide s-a decredibilizat din cauza noilor generatii de politicieni, promovati pe „clanuri si pe grupuri de interese”. „In Romania exista o deprofesionalizare si o decredibilizare a sistemului traditional de partide. E un fenomen care s-a produs in timp. De exemplu, pentru PSD, partid pe care-l cunosc cel mai bine, a existat o perioada in care era o densitate absoluta de resurse umane, nimeni nu putea contesta PSD-ului de atunci ca nu avea oameni competenti. Usor usor, insa, pe masura ce generatiile mai varstnice nu au fost in prim plan, succesorii acestora au provenit din medii mult mai putin profesionale decat ale anteriorilor. Partidele nu si-au facut o scoala de resurse umane. Atunci cand s-a improspatat resursa umana, s-a improspatat pe clanuri si pe grupuri de interese si usor, usor partidele si-au pierdut prospetimea si calitatea profesionala. La PSD, de cand Liviu Dragnea este in prim plan, partidul a pus in fata alte criterii, care nu au nimic in comun cu meritocratia”, a declarat Geoana, conformAgerpres.

Deputatii le-au dat jurnalistilor pensii speciale. Guvernul: Legea nu este „oportuna”.Camera Deputatilor a adoptat astazi, in calitate de for decizional, un proiect de lege care prevede ca jurnalistii, membri ai uniunilor de creatori, vor primi o indemnizatie de 50% din pensia cuvenita. Legea va fi trimisa presedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. Reactia Guvernului nu a intarziat, purtatorul de cuvant Dan Suciu precizand ca legea nu este oportuna. Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputatilor cu 207 voturi „pentru” si 7 „abtineri”. Acesta prevede ca „prin uniuni de creatori legal constituite si recunoscute ca persoane juridice de utilitate publica se intelege persoanele juridice romane de drept privat, fara scop patrimonial, din domenii precum cel al creatiei muzicale, interpretative, cinematografice, literare, arhitecturale, teatrale, jurnalistice si al artelor plastice care sunt recunoscute ca fiind de utilitate publica”, scrieEVZ.

Gorghiu, despre inlocuirea lui Tariceanu: Daca eram dispusi sa facem un compromis pentru revocarea acestuia, lucrurile ieseau demult. Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri ca liberalii vor solicita inlocuirea presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, in momentul in care vor strange numarul necesar de semnaturi pentru initierea acestei proceduri – si anume jumatate plus unu din totalul senatorilor. „Nu o sa facem niciodata niciun compromis nici cu PSD, nici cu UNPR, nici cu altcineva de pe stanga, care, din punctul nostru de vedere, nu reprezinta vreun exemplu de credibilitate. Am spus ca initiem acest demers, colegii mei fac toate eforturile sa coaguleze acel numar de jumatate plus unu, pentru ca demersul sa aiba succes, pentru ca initierea procedurii nu inseamna neaparat succesul acestei proceduri. In momentul in care vom avea jumatate plus unu numarul de semnaturi din totalul Senatului atunci vom depune acest lucru. Nu am spus ca am renuntat, nici nu vom spune ca vom merge inainte, va spun ca lucram la acest demers, vom vedea ce putem sa facem”, a spus Gorghiu, la Parlament, anuntaAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro