Sari direct la conținut

Politic Show: Autodenuntul lui Traian Basescu; Prins cu Nitu in coloana oficiala ilegala, Oprea le explica senatorilor ca "ar fi mai bine" ca ancheta sa o faca chiar Parchetul General; Criterii pentru candidati in alegeri. Fiecare partid cu integritatea lui

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Autodenuntul lui Traian Basescu Sa ne imaginam cum ar fi fost daca un politist, sef sau mai putin sef, ar fi refuzat sa ii puna la dispozitie domnului Oprea coloana oficiala cand tragea o fuga urgenta la cate un protocol. Sa ne imaginam ca s-ar fi trezit acest politist – total fictional, desigur – sa faca un apel public la domnul Oprea sa se opreasca din abuz. Intai, omul devenea o vedeta a stirilor. Apoi, dupa cateva ore, aparea un alt breaking news si era rejectat din sistem, ramanea pe drumuri si, cu siguranta, ar fi fost considerat o persoana neloiala, care nu prezinta incredere. Dar acest politist e fictional, cum spuneam, pentru ca sistemul se bazeaza pe frica, pe faptul ca toata lumea are dari de platit, ca nimeni nu e nebun sa isi puna viitorul sub semnul incertitudinii, doar ca sa dezvaluie ce se intampla in sistemul protejat chiar de sistem, integral pe Adevarul.

Prins cu Nitu in coloana oficiala ilegala, Oprea le explica senatorilor ca „ar fi mai bine” ca ancheta sa o faca chiar Parchetul General Dupa ce saptamana trecuta Gabriel Oprea le-a solicitat public senatorilor sa voteze pentru aprobarea solicitarii DNA in dosarul coloanelor oficiale, in care este acuzat de abuz in serviciu, fostul vicepremier s-a razgandit. Gabriel Oprea a trimis astazi Senatului o scrisoare prin care contesta ancheta DNA, punand sub semnul intrebarii competenta procurorilor in acest caz. Fostul vicepremier a atasat solicitarii si un memoriu transmis luni Codrutei Kovesi si sustine ca „ar fi mai bine” ca faptele sa fie cercetate de Parchetul General. Senatorii-juristi au avizat pozitiv insa solicitarea DNA, situatia urmand a fi decisa in plen, scrie Gandul.

Criterii pentru candidati in alegeri. Fiecare partid cu integritatea lui Dupa protestele de strada generate de tragedia de la Colectiv si dupa revendicarile manifestantilor, aproape toate partidele din Romania si-au asumat criterii de integritate care sa fie aplicate candidatilor la alegerile locale si parlamentare din anul electoral 2016. UNPR nu are pana in acest punct criterii de integritate, in timp ce la ALDE acestea sunt in curs de elaborare, urmand sa fie adoptate in forurile de conducere ale partidului in cateva saptamani. In ceea ce priveste PNL, liberalii si-au asumat un „Decalog al integritatii”, iar PSD a adoptat un „Cod de Etica si de Conduita”. De asemenea, Miscarea Populara are criterii de integritate stipulate in Statutul partidului, informeaza EVZ.

S-a infiintat Partidul Actiunea Civica a Tinerilor Tribunalul Bucuresti a primit, miercuri, o cerere pentru inregistrarea Partidului Platforma Actiunea Civica a Tinerilor, a anuntat Sebastian Burduja, membru al comitetului de initiativa si unul dintre fondatorii PACT, informeaza Agerpres. „Avem deplina incredere in faptul ca putem fi in fata cetatenilor in iunie, in noiembrie si de acum inainte. In ultimii trei ani am fost in toata tara, in peste 300 de localitati. A fost cu adevarat un privilegiu, am stat de vorba cu mii de oameni. Ei s-au saturat de cancan-uri, de manipulari, de teorii ale conspiratiei si vor sa vada ca oamenii care ar trebui sa ii reprezinte sunt pusi pe treaba, stiu ce au de facut, stiu sa ii asculte si sa ii inteleaga, dar si sa gaseasca solutii la probleme”, a anuntat Sebastian Burduja, intr-o conferinta de presa, scrie Romania Libera.

Leonard Orban: Migratia pune sub semnul intrebarii UE. Daca va continua, piata interna va fi afectata ”Criza migratiei pune sub semnul intrebarii, si nu ezit sa o spun, intregul proiect european. Spatiul Schengen este partial suspendat. Efectele se vad deja in zona economica. Daca lucrurile vor continua este evident ca intreaga piata interna a UE va fi afectata”, a declarat consilierul prezidential Leonard Orban, in cadrul sedintei Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputatilor in care ambasadorul Olandei la Bucuresti, Stella Ronner-Grubacic, a prezentat prioritatile presedintiei olandeze a Consiliului Uniunii Europene. Consilierul prezidential a afirmat ca, potrivit studiilor care deja au inceput sa apara, costurile pe care le implica renuntarea la spatiul Schengen sunt ”enorme”, fiind vorba de ”zeci de milioane de euro pentru o perioada de destul de scurta de timp”, relateaza Mediafax.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro