Sari direct la conținut

Politic Show: Ce senatori PSD au votat pentru salvarea lui Gabriel Oprea; Lupte fratricide pentru stabilirea candidatilor la sectoare; Basescu: Am o strangere de inima vazand sefii de partide gata sa spuna si la un caporal

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Lupte fratricide pentru stabilirea candidatilor la sectoare. In PSD si PNL se dau lupte dure pentru stabilirea candidatilor la sectoare. Competitia este atat de mare, incat unii dintre concurenti din acelasi partid se lupta deschis Un singur partid, Miscarea Populara, are un candidat cert in Bucuresti: Eugen Tomac se bate pentru Primaria Sectorului 1, dar deocamdata nu stie cu cine. La Sectorul 3, PSD detine un candidat cat se poate de sigur, in postura actualului edil, Robert Negoita. Aici, lucrurile s-au clarificat odata cu rocada Firea- Negoita la sefia PSD Bucuresti, miscare ce a certificat ca Negoita nu e dezirabil pentru Primaria Capitalei. La Sectorul 5, situatia e inca neclara, in conditiile in care deputatul Cristian Rizea a fost suspendat din functia de presedinte al organizatiei. Insa, braileanul isi continua campania in mod intens, desi nimeni de la Kiseleff nu l-a nominalizat, oficial, in lupta pentru Primaria Sectorului 5, scrieEVZ.

Ce senatori PSD au votat pentru salvarea lui Gabriel Oprea. Votul din Senat pentru ridicarea imunitatii lui Gabriel Oprea a impartit senatorii in mai multe tabere. Imaginile surprinse de „Adevarul” arata ca unii au votat ostentativ impotriva Justitiei (UNPR), unii au votat la vedere impotriva lui Oprea (liberalii), iar altii, in mod penibil, si-au lungit manecile pentru a-si ascunde votul. Aici se incadreaza unii senatori PSD, prinsi la mijloc intre ordinul dictat de Dragnea si prietenia cu Oprea. Imaginile surprinse de reporterii „Adevarul” la votul din Senat pentru Gabriel Oprea arata inca o data ca imunitatea se negociaza la bucata. Surse politice au povestit pentru „Adevarul” ca liderul PSD Liviu Dragnea le-a cerut senatorilor social-democrati sa voteze impotriva lui Gabriel Oprea. Insa au fost unii care au ignorat directiva de partid. Printre ei, in mod surpinzator, chiar Mihai Fifor, liderul senatorilor PSD, unul dintre locotenentii lui Liviu Dragnea. Alti senatori PSD in cazul carora se vede foarte clar ca au bagat bila alba in urna neagra – deci au votat in favoarea generalului Oprea – au fost Ecaterina Andronescu si Nicolae Badalau, anuntaAdevarul.

Basescu: Am o strangere de inima vazand sefii de partide gata sa spuna si la un caporal. Traian Basescu a declarat, miercuri seara, referitor la decizia CCR privind interceptarile in dosarele penale, ca singura institutie care are dotarea necesara pentru a face „ascultari la nivel mare” este SRI, precizand ca un stat in care institutiile de forta vor sa stie totul naste „grozavii”. „In momentul de fata, singurii care au dotarea tehnica necesara sa faca ascultare la nivel mare este SRI-ul. Aici trebuie sa avem mare grija. Stim ce grozavii poate genera un stat in care institutiile de forta vor sa stie ce e in casa fiecaruia. Eu scot bani de pe card pentru ca nu vreau sa se stie unde am fost si ce am mancat. In ce ma priveste, vreau sa am sentimentul ca nu sunt ca o gaza intr-un pahar”, a declarat fostul presedinte la Nasul TV, informazaGandul.

Purtatorul de cuvant al Guvernului: Procesul de disponibilizare a prefectilor continua, cautam persoane care pot ocupa functia. Procesul de disponibilizare a prefectilor continua chiar daca miercuri Executivul nu facut schimbari, a spus purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, el anuntand ca Guvernul cauta si evalueaza in prezent persoane care au capacitatea de a detine functia de prefect. La finalul sedintei Executivului, miercuri, jurnalistii l-au intrebat pe purtatorul de cuvant al Executivului daca s-a continuat procesul de inlocuire a prefectilor, Dan Suciu precizand ca in sedinta de miercuri nu s-a luat nicio decizie, dar evaluarea continua. „Astazi nu, procesul insa continua. Suntem in evaluare, nu a prefectilor care vor fi disponibilizati, ci cautam acele persoane care pot ocupa si care pot conduce judetele si Guvernul sa aiba incredere in capacitatea lor de a detine aceasta pozitie”, a spus Suciu. Intrebat daca faptul ca miercuri nu s-a luat nicio decizie are legatura cu solicitarea ALDE ca premierul sa vina in Senat pentru a da explicatii dupa disponibilizarile de saptamana trecuta, dar Dan Suciu a negat, scrieMediafax.

Culisele razboiului rece dintre Dragnea si Zgonea.Deputatii au aprobat, ieri, retrimiterea Legii anti-defaimare initiata de Liviu Dragnea la comisiile de specialitate, pentru trei saptamani. Nu fara scandal si amenintari din partea PNL ca va ataca la CCR procedura de vot. Legea nu a fost adoptata saptamana trecuta, desi PSD detine majoritatea la Camera, Dragnea acuzand ca „o mana criminala” a manipulat sistemul electronic de vot. Ieri, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care este si presedinte executiv al PSD, l-a contrazis pe Dragnea, precizand ca raportul rezultat in urma anchetei administrative a reiesit ca nu exista nicio suspiciune cu privire la softul respectiv. A blocat, totusi, usile sedintei de plen pentru a se trece la votul nominal asupra suspendarii votului electronic timp de o saptamana si si-a pus liberalii in cap pentru ca a acceptat retrimiterea legii lui Dragnea la comisie, anuntaEVZ.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro