Sari direct la conținut

Politic Show: Declaratiile care au speriat Vestul. Vorbele neinspirate ale politicienilor romani afecteaza si mai mult relatiile cu UE; Vezi ce declarau Iliescu si Tariceanu despre boicotul referendumului din 2007; Paleologu: Ma distreaza nespus furia USL. Si-au dat seama ca se duc direct in zid

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

A treia suspendare, disperare sau cacealma pentru votantii USL. Convingerea esecului sau strategie pentru a-si mobiliza electoratul la vot? Nici nu a avut loc referendumul si voci din USL vorbesc deja despre initierea unui al treilea demers de suspendare a lui Traian Basescu, daca acesta se va intoarce la Cotroceni. Secretarul general adjunct al guvernului, Dan Mihalache (PNL), a declarat ieri, la B1TV, ca, daca referendumul nu va fi validat, el trebuie repetat, pana cand va avea loc un referendum valid. In tot acest timp, presedintele ramane suspendat, a mai adaugat Dan Mihalache. Si Sorin Rosca Stanescu, liberal si sfatuitor al lui Crin Antonescu, avansa, pe siteul corectnews, aceeasi ipoteza. „(…) pentru o suspendare deja validata de Curtea Constitutionala, organizeaza un nou referendum, in speranta ca cetatenii se vor prezenta la vot”, scrie EVZ.

Declaratiile care au speriat Vestul. Vorbele neinspirate ale politicienilor romani afecteaza si mai mult relatiile cu UE. Lupta politica din Romania, care a adus critici vehemente ale cancelariilor occidentale, a fost si continua sa fie alimentata de declaratii neinspirate care afecteaza si mai mult relatiile cu UE. Una dintre primele declaratii care a atras, nu doar ironii, ci si critici, a fost cea a proaspat numitului sef al diplomatiei in cabinetul Ponta, Andrei Marga. Ministrul roman de Externe il lauda pe Vladimir Putin pentru competentele sale, in fata comisiilor de politica externa spunand: „Ar fi bine daca politicienii de varf ai Europei ar fi asa competenti”. Citatul a facut inconjurul unora dintre cele mai importante ziare din Europa odata cu caracterizarile nou-numitilor in cabinetul lui Victor Ponta, anunta Adevarul.

Cum isi schimba liderii politici opiniile: Vezi ce declarau Iliescu si Tariceanu despre boicotul referendumului din 2007! Decizia democrat-liberalilor de a boicota referendumul pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu a atras atras dupa sine acuzatii de „lasitate” din partea unor lideri marcanti ai USL. Pentru fostul premier Calin Popescu Tariceanu, decizia celor de la PDL este un adevarat „atentat la democratie”. In aceeasi nota, fostul presedinte Ion Iliescu a declarat pentru Realitatea TV ca „boicotarea referendumului este o atitudine nedemocratica. Este o solutie a unor oameni care refuza democratia”. Opinia lor actuala contrasteaza cu declaratiile conducerii PNL si PSD referitoare la referendumul din 2007. In noiembrie 2007, Traian Basescu initia referendumul pentru alegerea sistemului de vot, in aceeasi perioada cu alegerile pentru Parlamentul European. Romanii erau invitati sa isi exprime opinia cu privire la introducerea sau nu a votului uninominal. Lideri politici precum Tariceanu sau Iliescu deveneau atunci sustinatorii boicotarii consultarii cetatenilor, informeaza Romania Libera.

Cum a fentat Voiculescu Justitia in procesul cu ADS. Cu putin timp de a fi condamnat, fostul colaborator al Securitatii a reusit sa amane doua decizii care l-ar fi trimis chiar si la inchisoare. Procesele lui Dan Voiculescu in care acesta se judeca cu ministerul condus de Daniel Constantin, presedintele de partid dator vandut lui Felix, iau o turnura cel putin stranie. Prin diferite tertipuri avocatesti el a reusit sa amane finalizarea a doua cauze in care existau sanse mari sa primeasca decizii nefavorabile. Pentru inceput a demisionat din Senat cu putin inainte de pronuntarea in dosarul ICA, caz in care Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civila cu 60 milioane de euro. Nemaifiind demnitar, Voiculescu a ajuns sa fie judecat de o instanta „ordinara”, asa ca procesul s-a mutat la Tribunalul Bucuresti, scrie EVZ.

Sapte semne de frauda ale referendumului. Modul de organizare a referendumului pentru demiterea presedintelui Romaniei, care va avea loc duminica, 29 iulie, contine mai multe puncte care lasa loc suspiciunilor ca votul ar putea fi fraudat. Putini alegatori stiu care este originea cuvantului „referendum”, aflat de cateva zile pe buzele tuturor romanilor. Conform definitiei din dictionar, termenul desemneaza „consultarea directa a cetatenilor, chemati sa se pronunte, prin vot, asupra unui proiect de lege de o deosebita importanta pentru stat sau asupra unor probleme de interes general”. Etimologic, vine din latinescul „refero”, care insemna „a intoarce”, „a purta inapoi” sau „a face sa depinda”. Putem deduce ca referendumul este „intoarcerea la popor”, asa cum suna o expresie recenta din viata noastra politica, anunta Adevarul.

Paleologu: Ma distreaza nespus furia USL. Si-au dat seama ca se duc direct in zid. Deputatul PDL Theodor Paleologu marturiseste, pe pagina personala de Facebook, ca il distreaza furia celor de la USL, care si-au dat seama ca „se duc direct in zid”. „Ma distreaza nespus furia liderilor USL. Si-au dat seama ca se duc direct in zid”, scrie fostul vicepresedinte al democrat-liberalilor. Paleologu comenteaza si decizia de marti a Colegiului Director al PDL, unde s-a hotarat boicotarea referendumului, si subliniaza ca liderii USL trebuie sa se descurce singuri cu „propria gogomanie de referendum” in contextul in care a invatat din politica romaneasca ca o arma sigura este prostia adversarului. „Decizia de azi (marti – n. red.) a PDL imi ia o piatra de pe inima: de la inceput, chiar inainte de 3 iulie, am considerat ca USL-istii trebuie lasati sa se descurce cu propria gogomanie de referendum si sa marcheze un autogol de toata frumusetea. In politica romaneasca poti intotdeauna conta pe prostia adversarului: e o valoare sigura”, a adaugat liderul PDL, informeaza Romania Libera.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro