Sari direct la conținut

Politic Show: Dezmat pe bani publici. Parlamentarii pot deconta lunar pretul benzinei consumate la un drum echivalent Bucuresti – Madrid; Marian Oprisan, reales in functia de presedinte al PSD Vrancea; Parlamentarii au aprobat, discret, pensiile speciale

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Dezmat pe bani publici. Parlamentarii pot deconta lunar pretul benzinei consumate la un drum Bucuresti – Madrid, numai pentru deplasarile in interiorul colegiului. Parlamentarii nu vor mai beneficia de autoturisme in colegiile si circumscriptiile electorale, iar, in schimb, sa primeasca o suma forfetara de 1.400 lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport, potrivit unei modificai adoptate de alesi. Suma asigura plata pentru pentru peste 250 de litri de benzina, in fiecare luna. O cantitate de combustibil foarte mare, care s-ar consuma daca in fiecare luna, fiecare parlamentar, ar strabate aproape toata Europa cu masina. Potrivit unor surse parlamentare, motivul ar fi faptul ca Legislativul nu are suficienti bani incat sa schimbe toate autoturismele pe care alesii le folosesc in circumscriptii, iar acestea sunt vechi. „Sunt masini care au 10-12 ani si au nevoie de revizii. Ceea ce ar duce la costuri foarte mari. In acest mod vor fi reduceri foarte mari de cheltuieli”, au declarat pentruEVZsurse parlamentare.

Marian Oprisan, reales in functia de presedinte al PSD Vrancea. Marian Oprisan a fost reconfirmat, cu unanimitate de voturi, presedinte al PSD Vrancea in cadrul conferintei organizatiei social democrate, informeaza site-ul cotidianului Monitorul de Vrancea. Plenul Conferintei a aprobat o rezolutie prin care PSD Vrancea va sustine candidatura lui Liviu Dragnea la functia de presedinte al PSD. Presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, a fost mandatat de cei 472 de delegati prezenti in sala sa candideze la functia de vicepresedinte al PSD. Marian Oprisan a avut langa el un scaun ce a ramas gol, iar la finalul lucrarilor a declarat ca acel scaun trebuia ocupat de cel mai bun ministru al Transporturilor de pana acum si prietenul vrancenilor, Miron Mitrea. In discursul sau de dupa reconfirmarea in functie, Marian Oprisan le-a multumit social democratilor vranceni pentru sprijinul acordat si le-a marturisit ca in ultimii zece ani nu de putine ori s-a gandit sa renunte la functiile politice, dar a precizat ca nu a renuntat din respect pentru colegii din PSD si cetatenii judetului Vrancea, care l-au investit cu increderea lor, anuntaAdevarul.

Parlamentarii au aprobat, discret, pensiile speciale. Comisia de statut din Parlament a aprobat acordarea de pensii speciale pentru parlamentari. Potrivit unor surse, decizia a fost luata fara o comunicare oficiala catre presa. Pentru minimum un an neintrerupt de mandat, parlamentarii vor primi o pensie suplimentara care excede principiul contributivitatii si este data doar in baza statutului de deputat sau senator. Parlamentarii condamnati nu vor putea beneficia de acest drept de pensie, potrivit TVR. Potrivit presedintelui comisiei de statut, social democratul Bogdan Niculescu Duvaz, comisia nu a facut decat sa se incadreze in termenul legal si sa inainteze raportul conducerii Parlamentului care urmeaza sa convoace plenul reunit, unde se va lua decizia finala. Decizia vine in contexul in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus in nenumarate randuri ca aceasta lege va fi aprobata odata cu legea salarizarii bugetarilor. Exista o neconcordanta intre ceea ce sustin liderii politici si ceea ce fac parlamentarii din diferite partide, fie ca vorbim de Putere sau de Opozitie, informeazaGandul.

Elena Udrea: Nu ma tem ca pot ajunge din nou in catuse. Mi se spune ca sunt tinta in continuare. Elena Udrea a declarat, miercuri seara, la Romania TV, ca nu vrea sa uite experienta arestului si ca nu ii este teama ca ar putea ajunge din nou in catuse. Fostul ministru a marturisit ca exista oameni care au avertizat-o ca este in continuare o „tinta”. Intrebata daca i-a fost frica de momentul in care urma sa i se puna catusele, fostul ministru a declarat ca nu s-a speriat de catuse, ci de reactia sa. „Teama de reactie am avut-o. Nu am stiut cum voi reactiona. Sa te gandesti la 11 noaptea singura in DNA ca urmeaza sa mi se puna catusele. Am reactionat foarte bine. Nu am facut atac, nu m-am panicat. Este extrem de traumatizant in schimb, mai ales pentru o femeie. Nu ma tem ca pot ajunge din nou in arest”, a marturisit Elena Udrea, scrieEVZ.

Valeriu Zgonea: Legea votului prin corespondenta, prioritate pentru PSD, dar nu are cu cine dialoga. Presedintele Camerei Valeriu Zgonea a declarat, miercuri, ca legea votului prin corespondenta este, in continuare, o prioritate pentru PSD, dar ca social-democratii nu au cu cine dialoga pentru ca deputatul PNL Mihai Voicu si-a dat demisia de la Comisia electorala. „PSD sustine legea votului prin corespondenta, dar nu este o lege nici a PNL, nici a PSD, nici a UDMR, este o lege pe care vrem sa o faca Autoritatea Electorala Permanenta, am cerut un termen pana la 1 octombrie, nu noi am cerut aceasta presedintie de comisie, ci PNL. Nu au cui sa i-o dea pentru ca este functia lor. (…) Noi o sustinem, asteptam dezbaterea in comisia de specialitate si, la momentul respectiv, stabileam acele teme care erau sensibile si care necesitau o decizie politica, dar sa-ti dai demisia si sa fugi…”, a spus Valeriu Zgonea, intrebat in legatura cu situatia de la Comisia de cod electoral, dupa ce presedintele acestui for, liberalul Mihai Voicu si-a dat demisia, citat de Mediafax. Zgonea a aratat ca regulamentul nu permite preluarea de catre PSD a presedintiei comisiei, anuntaAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro