Sari direct la conținut

Politic Show: Fosti consilieri povestesc cum era ca sef Traian Basescu; Tabloul complet al cruciadei penalilor impotriva Justitiei; Monica Macovei: "Tariceanu a devenit complice penal in cazul Sova"

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

​Monica Macovei: „Tariceanu a devenit complice penal in cazul Sova”. Monica Macovei a comentat cazul lui Dan Sova si nu a ezitat sa-l atace pe Calin Popescu Tariceanu. Macovei l-a numit pe acesta din urma „complice penal”, din cauza faptului ca s-a amanat emiterea hotararii Senatului pe baza votului prin care s-a ridicat imunitatea lui Sova, astfel incat procurorii sa ceara arestarea preventiva. „Curtea Constitutionala a spus foarte clar in cazul Sova ca Tariceanu a gresit, ca a fost cvorum si ca, practic, a fost cvorum, s-a votat, iar votul majoritar a fost pentru ridicarea imunitatii. Ca atare, nu mai trebuie reinterpretat nimic si Tariceanu trebuie sa emita odata hotararea Senatului pe baza acelui vot prin care s-a ridicat imunitatea lui Sova pentru ca procurorii sa-i ceara arestarea preventiva. Tariceanu amana de cateva saptamani asta si e si el vinovat si complice penal”, a mai spus Macovei. Macovei spune ca parlamentarii vor sa il scape pe Dan Sova de Justitie, scrieEVZ.

Tabloul complet al cruciadei penalilor impotriva Justitiei. Deputatii si senatorii din arcul de Putere al PSD au incercat pe toate caile sa promoveze legi care sa-i scape pe corupti de incompatibilitati, de catuse si chiar de procurori. „Adevarul” va prezinta o imagine completa a ofensivei impotriva Justitiei purtata in transeele din Casa Poporului. Parlamentarii Puterii poarta un razboi cu institutiile sistemului judiciar dupa urmatoarea tactica: au aruncat in Senat si in Camera Deputatilor cateva proiecte legislative prin care vor sa mutileze legislatia penala, cu intentia ca, oricat ar fi de criticate, pana la urma unul tot o sa treaca. Asa se face ca, doar in ultimele trei luni, au iesit la iveala cinci proiecte de lege anti-Justitie, initiate de parlamentari PSD sau de alesi din partidele „afiliate” PSD. Unele au trecut tacit de Senat, altele zac in acest moment la Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, cu scopul de a fi aruncate in plen la momentul oportun. Practic, o noua „marte neagra” sta la panda in sertarele Parlamentului, anuntaAdevarul.

De ce nu este lasat in libertate a ginerele lui Blaga. Motivarea tribunalului. Lasarea in libertate a ginerelui copresedintelui PNL Vasile Blaga ar crea un sentiment acut de insecuritate, generand nu doar „oroare si revolta” in societate, dar ar incuraja si alte persoane sa savarseasca acelasi fapte, arata judecatorul in motivarea deciziei de arestare a lui Andrei Rudeanu. Tribunalul Bucuresti a decis, in 22 mai, arestarea preventiva a lui Andrei Rudeanu, in dosarul in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala, cu un prejudiciu de 600.000 de euro. Conform motivarii instantei, lipsa unei „reactii ferme” a sistemului judiciar si lasarea lui Rudeanu in libertate ar induce „perturbari grave ale disciplinei publice”, ale respectului fata de lege, „stimuland temerea colectiva ca justitia nu este eficienta impotriva unor fapte deosebit de periculoase”, informeazaGandul.

Fosti consilieri povestesc cum era ca sef Traian Basescu. Portretul pe care fosta purtatoare de cuvant de la Cotroceni i l-a facut in cartea sa fostului presedinte a fost total diferit de cel al unor fosti consilieri prezidentiali Fostii consilieri prezidentiali, Sebastian Lazaroiu, Iulian Fota si Valeriu Turcan au povestit la Digi 24 cum era Traian Basescu ca presedinte. De asemenea, Teodor Baconschi a aratat, pentru „Evenimentul Zilei”, ca relatia cu Basescu nu a avut niciodata „accente triviale”. Sebastian Lazaroiu: „Cartea dnei Saftoiu e un pretext bun ca sa vorbim eventual despre ce a facut Traian Basescu in cei zece ani de mandat. Pe mine chiar nu ma intereseaza cancanurile. Dna Saftoiu a fost doi ani la Cotroceni, eu am fost sapte ani, Iulian Fota a fost sase ani, Valeriu Turcan cinci ani. (…) Eu recunosc ca presedintele trebuia sa ma dea afara de multe ori. Si cred ca si pe multi dintre colegii nostri. Dar a fost foarte tolerant cu noi, ca mai greseam si noi, si-n interior, si-n comunicarea publica. Cand ne certa, avea un stil aparte. O facea foarte bland, din priviri”, scrieEVZ.

Deputatul UDMR Odon Szabo: Am fi dispusi sa sustinem o motiune de cenzura, dar tematica ar trebui sa fie mai larga. Deputatul UDMR Odon Szabo a vorbit, in emisiunea Adevarul Live, despre pozitia formatiunii maghiare fata de motiunea de cenzura anuntata de PNL. De asemenea, proiectul de lege privind steagul secuiesc a fost un alt subiect de discutie. Motiunile de cenzura au fost foarte multe, dar foarte putine au trecut. Doar instrumente politice au fost aceste motiuni de cenzura. Trebuie sa vezi ce contine acea motiune de cenzura. Nu este atributul Guvernului sa faca legea votului prin corespondenta. Legile electorale au fost discutate si am reusit un consens pe modelul de finantare. Noi suntem pentru a limita atributiile legislative ale Guvernului. Parlamentarii se simt frustrati pentru ca munca depusa nu se regaseste in cadrul initiativelor proprii adoptate la sfarsit de mandat. Initiativa trebuie mai larg gandita. Noi suntem in Opozitie, ne-am retras in urma alegerilor rpezidentiale. Am fi dispusi sa sustinem o motiune de cenzura, dar tematica ar trebui sa fie mai larga. Nu de la televizor ar trebui sa afle un partener de incercarea realizarii unei majoritati noi. Un asemenea demers trebuie discutat inainte. Este o chestiune de respect reciproc. Cresterea alocatiilor a trecut cu voturile noastre. Vota principii. Daca cele care ajung pe masa parlamentului coicid cu cele ale UDMR, le vom vota, indiferent daca tin de ideologia de stanga sau de dreapta, anuntaAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro