Sari direct la conținut

Politic Show: Gorghiu s-a dus la Iohannis sa-i spuna ca nu mai vrea sa conduca PNL; PSD se dezice de penali. Nu si de Ponta. Ce spun Dragnea si Zgonea despre fostul premier; UDMR s-a plans ambasadorilor, presedintelui si premierului privind cazul Beke Istavan

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Gorghiu s-a dus la Iohannis sa-i spuna ca nu mai vrea sa conduca PNL. La cea de-a doua consultare pe care delegatia formata din copresedintii PNL Vasile Blaga, Alina Gorghiu si presedintele de onoare al partidului, Mircea Ionescu Quintus au avut-o, la Cotroceni, inainte de formarea guvernului Ciolos, sefa liberalilor ar fi spus ca demisioneaza de la conducerea partidului. Ea a motivat ca ii este foarte greu sa reformeze partidul, asa cum Strada si presedintele Klaus Iohannis au solicitat, au precizat surse liberale pentru EVZ. In cadrul intalnirii, presedintele i-ar fi spus sa mai reflecteze asupra intentiei sale, au mai precizat aceleasi surse. Subiectul reformei interne din PNL a fost atins in contextul in care, urmare a protestelor de strada generate de tragedia de la Colectiv, toate partidele au fost desfiintate de protestatari, inclusiv PNL, principala alternativa la PSD, scrieEVZ.

PSD se dezice de penali. Nu si de Ponta. Ce spun Dragnea si Zgonea despre fostul premier. Codul de conduita al PSD ar trebui sa-i elimine de pe lista pentru alegerile din 2016 pe toti doritorii cu trecut penal. Insa Liviu Dragnea si Valeriu Zgonea nu-i aplica noile criterii de integritate si lui Victor Ponta, in prezent inculpat. Conducerea PSD a adoptat un Cod de integritate in zece puncte pe baza caruia vor fi selectati candidatii pentru alegerile de anul viitor. „Persoanele care se afla intr-una dintre situatiile de mai jos, nu vor beneficia de sustinerea politica a PSD, pentru ocuparea, in conditiile legii, a unor functii politice sau administrative alese sau numite daca: s-a inceput impotriva sa urmarirea penala; a fost trimis in judecata; s-a pronuntat impotriva sa o hotarare judecatoreasca de condamnare pentru fapte de coruptie, evaziune fiscala sau fapte comise cu violenta”, arata chiar primul punct al Codului de conduita al PSD. In mod normal, fostul premier Victor Ponta n-ar trebui sa treaca de sita de integritate a partidului. In acest moment, Ponta este trimis in judecata pentru evaziune fiscala si spalare de bani in dosarul „Turceni-Rovinari”, anuntaAdevarul.

Cum se duc bataliile din PNL pentru marile orase. Organizatia PNL Bucuresti l-a desemnat, miercuri seara, pe europarlamentarul Cristian Busoi candidat al partidului pentru Primaria Capitalei, acesta urmand insa sa fie validat de forurile de conducere ale formatiunii liberale. Cristian Busoi s-a inscris, in luna iulie, in competitia interna a PNL pentru desemnarea candidatului la Primaria Capitalei spunand ca isi doreste sa propuna „politici publice dupa modelul oferit Romaniei de presedintele Klaus Iohannis”. In cursa interna pentru Primaria Capitalei, s-au mai inscris atunci prim-vicepresedintele Ludovic Orban, deputatul Costica Canacheu si Petre Roman, care a iesit automat din discutie in conditiile in care este cercetat in dosarul Mineriadei. Fara influenta in PNL, Costica Cancheu a fost un candidat mai mult decorativ. In aceste conditii, in cursa au ramas Cristian Busoi si Ludovic Orban. In partid au circulat informatii neoficiale potrivit carora Busoi (37 de ani, medic) s-ar bucura de sprijinul presedintelui Klaus Iohannis, fiind considerat mai potrivit pentru asteptarile actuale ale opiniei publice, care nu mai doreste politicieni din vechea garda, informeazaRomania Libera.

CSAT creste numarul militarilor in strainatate. Membrii CSAT au aprobat ieri fortele armate ale Romaniei care pot fi puse la dispozitie pentru participarea la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, in anul 2016. Fortele puse la dispozitie de catre Ministerul Apararii Nationale, pentru a indeplini misiuni in afara teritoriului national, numara 1.181 militari, cu 158 de militari mai mult fata de anul acesta. Dintre acestia, 943 – in teatrele de operatiuni, precum si in cadrul misiunilor individuale de observare si monitorizare, iar alti 238 de militari se vor afla in tara, cu posibilitatea de a fi dislocati la ordin. Totodata, ministerul Afacerilor Interne va pune la dispozitie pentru misiunile Uniunii Europene, OSCE, NATO si ONU, in anul 2016, un numar de 1.530 de jandarmi si politisti, din care 1.054 vor participa la misiuni si 476 vor putea fi dislocati la ordin, scrieEVZ.

UDMR s-a plans ambasadorilor, lui Iohannis si lui Ciolos privind cazul Beke Istavan: Se incearca identificarea comunitatii maghiare cu terorismul. Presedintele UDMR Kelemen Hunor le-a transmis o scrisoare ambasadorilor straini acreditati la Bucuresti in care isi arata ingrijorarea fata de modul in care a fost relatat cazul lui Beke Istvan, acuzat ca planuia un atentat de 1 decembrie. Liderul UDMR spune ca i-a informat si pe presedintele Klaus Iohannis si pe premierul Dacian Ciolos despre temerile sale. „Ne ingrijoreaza modul in care o parte a mass mediei romanesti, conform datelor oferite de autoritati, a prezentat cele intamplate la Targu Secuiesc din unghiul culpabilizarii colective a maghiarilor. Respingem in modul cel mai ferm faptul ca anumiti oameni politici si reprezentanti ai presei incearca sa stigmatizeze o intreaga comunitate, se incearca identificarea comunitatii maghiare cu fenomenul terorismului. Acest mod de a gandi nu este doar gresit, dar si extrem de daunator. Poate distruge tot ce au consolidat impreuna romanii si maghiarii in ultimul sfert de secol si poate periclita climatul de toleranta si pacea sociala”, se arata in scrisoarea transmisa de Kelemen Hunor ambasadorilor straini, anuntaAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro