Sari direct la conținut

Politic Show: Iliescu: "Nu am nimic personal cu Ponta, cand spun ca nu este obligatoriu ca sa devina premier". De ce l-a botezat "carlan"; Ultimele ore ale celui de-al 4-lea Boc; Ponta: Basescu trebuie sanctionat cu suspendarea daca isi incalca indatoririle

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Iliescu: „Nu am nimic personal cu Ponta, cand spun ca nu este obligatoriu ca sa devina premier”. De ce l-a botezat „carlan”. Temerile lui Nastase, exprimat luni seara, la televizor, s-au dovedit intemeiate, atunci cand spunea ca presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, nu va fi de acord cu ideea sa, potrivit careia seful unui partid care formeaza guvernul ar trebui sa preia functia de premier. „Da. Am spus ca nu este obligatoriu ca presedintele partidului sa preia automat functia de premier. Dar am inteles ca Nastase a cam fost bagat la inghesuiala de interlocutori si fortat sa dea un raspuns. Mi se pare ca din acest punct de vedere Victor Ponta a fost mai intelept, in dialogul sau cu Crin Antonescu. Eu spun sa asta este o preocupare chiar maladiva, vizavi de exprimarea unor nume. Nu asta este problema esentiala in momentul de fata. Nume se vor gasi intotdeauna” a declarat, marti, Ion Iliescu pentru Gandul.

Ponta: Basescu trebuie sanctionat cu suspendarea daca isi incalca indatoririle. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, astazi, dupa intalnirea cu parlamentarii social-democrati, ca seful statului trebuie sanctionat cu suspendarea din functie si „intoarcerea la oameni” daca isi incalca indatoririle. „Daca Traian Basescu isi incalca indatoririle de presedinte – si indatorirea sa principala este aceea de a nu crea crize politice, ci de a opri crizele politice -, sigur ca da, trebuie sa fie sanctionat si sanctiunea pentru un presedinte este suspendare si retrimiterea la votul cetatenilor”, a subliniat Ponta, adaugand ca „Traian Basescu perpetueaza impotriva vointei populare si impotriva vointei Parlamentului un guvern corupt si incompetent si o criza politica pe care a declansat-o din ziua in care l-a numit pe Emil Boc premier”. In opinia sa, lui Traian Basescu ii este frica de „intoarcerea la oameni”, desi el este cel care a promovat acest lucru. „Eu tot spun: Traian Basescu ne-a tot vorbit de intoarcerea la oameni, acum vad ca ii este foarte frica de oameni si poate il intoarcem noi la oameni pana la urma”, a spus Ponta, citat de EVZ.

Ultimele ore ale celui de-al 4-lea Boc. Vanzoleala mare ieri la Guvern, cu o zi inainte de termenul-limita pentru evaluarea ministrilor dat de presedintele Traian Basescu lui Emil Boc. Radu Berceanu, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Roberta Anastase si Emil Boc s-au intalnit dimineata la Palatul Victoria pentru a discuta remanierea, dupa care au dat fuga cu totii la Palatul Cotroceni pentru a primi binecuvantarea lui Basescu. Intalnirea de la Cotroceni a durat mai mult de patru ore, iar frenezia de ieri a liderilor PDL se datoreaza faptului ca astazi Boc trebuie sa dea socoteala in fata parlamentarilor partidului pe care il conduce cu privire la eficienta ministrilor din Cabinetul sau. Potrivit democrat-liberalilor premierul va prezenta astazi la ora 19.00 in fata parlamentarilor evaluarea activitatii fiecarui ministru in parte, cele mai importante aspecte ale ei fiind atragerea de fonduri europene si restructurarea ministerelor pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Dupa aceasta prezentare parlamentarii vor putea sa-si exprime parerea, iar joi sau vineri Boc va face publica lista cu ministrii remaniati, anunta Puterea.

Europarlamentarul Norica Nicolai vorbeste exclusiv limba ciobanului din „Miorita”. Deviza europarlamentarului Norica Nicolai este „Corectitudine, coerenta, profesionalism”. In fisa ei de prezentare scrie ca este cunoscuta pentru curajul de a spune de fiecare data lucrurilor pe nume. Bunaoara, cind s-a pus problema ca Romania sa aiba bordeluri, Norica Nicolai si-a facut curaj si s-a opus din toate pozitiile la o asemenea initiativa. Cabinetele de servicii sexuale, cum erau definite in proiectul de lege, erau menite sa controleze si sa combata fenomenul prostitutiei si proxenetismului. Madam Nicolai a citat Constitutia, invocind ca legea fundamentala a Romaniei stipuleaza ca persoana fizica are dreptul sa dispuna de ea insasi, daca nu incalca drepturile si libertatile altora, ordinea publica sau bunele moravuri. Prin curajul dumneaei, Norica Nicolai ne-a facut demonstratia ca politica romaneasca este o curvistina atit de mare, incit Romania nu mai are nevoie de case de toleranta, scrie Academia Catavencu.

In editorialul „Ponta nu vrea sa fie bocul lui Antonescu”, Ioana Lupea scrie: „Victor Ponta premier, Crin Antonescu candidat la presedintie din partea coalitiei de guvernare PSD-PNL. Aceasta este dorinta fierbinte a liderului liberal Crin Antonescu, care se vede deja invingator in fata delfinului lui Traian Basescu, orice gen va avea acesta. Dar nu numai al lui. Este visul miliardarului liberal Dinu Patriciu, al mogulilor lui Mircea Geoana, al unor „baieti destepti” care se conecteaza la partide in functie de ce primesc, contracte sau promisiunea unui viitor luminos. Al tuturor afaceristilor nemultumiti ca, vorba celebra a nemuritorului Bogdan Chireac, ministrii PDL „nu impart” decat cu afaceristii lor. Desi unii mai impart”. Integral in EVZ.

In editorialul „Ce castiga PDL printr-un guvern apolitic”, Elena Vijulie scrie: „De cel putin trei saptamani, marunta lume politica romaneasca se invarte in jurul numelor de ministri ce urmeaza sa fie schimbati dupa 1 septembrie, data „evaluarii” anuntate de presedintele Basescu. Opinia publica a avut in repetate randuri ocazia sa afle ca ministrul Muncii Mihai Seitan a cazut in dizgratie, la fel si capul Finantelor Sebastian Vladescu, ca o remaniere serioasa ar presupune inlocuirea Elenei Udrea, a lui Adriean Videanu sau Radu Berceanu, ca Gabriel Sandu de la Comunicatii si Mihai Dumitru de la Agricultura nu sunt activi asa ca ar trebui sa plece etc. Necazul cu toate aceste scenarii este ca sunt cu totul si cu totul lipsite de relevanta practica”. Integral in Romania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro