Politic Show: Interviu cu Omar Hayssam din 2004. De ce a ales sa fie membru PSD; Unde minte Ponta in scandalul modificarii Codului Penal; Olguta Vasilescu: "Nu este vorba despre fapte de coruptie in cazul Dragnea". Legea o contrazice
Teodorovici la „ora ministrului in Parlament”: Impozirarea bacsisului a fost o experienta, nu un esec. Ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a declarat, luni, in plenul Camerei, la „ora ministrului”, ca impozitarea bacsisului si a fost „o experienta, nu un esec” si a renuntat la ea. Teodorovici a fost invitat la discutii referitoare la impozitarea bacsisului la solicitarea grupului popular si democrat, in cadrul „orei ministrului”, prevazuta pe ziua de luni in noul regulament al Camerei. PNL solicita demisia ministrului de Finante. „Aceasta idee, a impozitarii bacsisului a aparut in 2012, masura a fost adoptata acum in contextul binecunoscut al controlalelor ANAF, mai precis atunci cand se gaseau in case de marcat diferente de bani nefiscalizate. Intreaga piata era nemultumita de inchiderea firmelor, asa ca am optat pentru aceasta solutie. Important este faptul ca nu a fost o masura pentru a mari taxele la buget, ci pentru a rezolva o problema punctuala. Implementarea masurii convenita cu reprezentantii industriilor cu profil a ridicat si alte nemultumiri, iar pentru a le rezolva, am organizat o noua consultare la sfarsitul saptamanii trecute si am incercat sa gasim impreuna solutii alternative, care sa fie in beneficiul ambelor parti. Concluzia intalnirii a fost aceea de a renunta la bacsisul reglementat prin Ordonanta de urgenta 8/2015. Au fost voci in cadrul acestei intalniri care au sustinut pastrarea masurii intr-o forma optionala, dar, avand in vedere ca in practica apar situatii care nu pot fi rezolvate, am renuntat la aceasta masura”, a afirmat Teodorovici, scrieEVZ.
Unde minte Ponta in scandalul modificarii Codului Penal. Premierul Victor Ponta a declarat ca PSD, chiar si sprijinit de grupurile parlamentare de la Putere, nu ar fi reusit sa adopte proiectul de modificare a Codului Penal, respectiv a Codului de Procedura Penala fara ajutorul Opozitiei. „Sa nu ne aflam intr-o confuzie care tine tot de propaganda. Probabil se refera la un proiect de modificare a Codului Penal care e trecut de Senat cu 90 la 20 de voturi. Eu va anunt ca PSD nu are 90 de senatori din toate grupurile parlamentare, deci povestea asta ca vrea PSD… noi nu putem sa schimbam o lege si nu avem in niciun caz 90 de senatori. Faptul ca de fiecare data eu vorbesc de guvernare, dar PNL nu prea exista, e propaganda securista, cum putem noi sa strangem 90 de voturi? Hai sa fim seriosi, nu asta e situatia”, a spus Ponta la Romania TV, anuntaAdevarul.
Interviu cu Omar Hayssam din 2004. De ce a ales sa fie membru PSD. Dezvaluri din 2004 – interviu cu Omar Hayssam inainte cu cateva luni de rapirea jurnalistilor, dar dupa ce peste 100 de anchetatori, care au descins la firmele sirianului, au fost alungati de un telefon primit de la presedintia lui Ion Iliescu, spuneau sursele noastre. Atunci, anchetatorii au ridicat totusi probe de la firme, dar au fost obligati sa le returneze. Cam asa se facea Justitie in 2004, cind premier era Adrian Nastase , iar presedinte – Ion Iliescu. Hayssam Omar, romano-sirianul cotat cu o avere de circa 100 de milioane de dolari, este cercetat de Parchetul General pentru infractiuni care aduc atingere sigurantei nationale, precum si pentru multiple infractiuni economice. Numele lui Omar a fost asociat cu acela al lui Genica Boerica, arestat preventiv si acuzat de alimentarea cu fonduri a unor celule teroriste. Atat in anturajul lui Omar, cat si in cel al lui Boerica figureaza senatorul PSD Ristea Priboi. Hayssam Omar este membru PSD si a putut fi vazut deseori alaturi de presedintele Ion Iliescu in turneele sale prin lumea intreaga, informeazaRomania Libera.
Consens PSD-PNL pe un nou proiect controversat. Potrivit unor modificari la Codul de conduita a senatorilor si deputatilor, ce urmeaza sa intre astazi in dezbaterea Comisiei de statut, parlamentarii vor fi eliminati din categoria functionarilor publici. Noua forma a articolului va fi urmatoarea: „Deputatii si senatorii au un statut juridic conferit de Constitutia Romaniei si de prezenta lege, statut diferit de ceilalti demnitari ai statului, cat si de functionarii publici, neputand fi asimilati cu acestia”. Practic, prin aceasta modificare legislativa, prin scoaterea parlamentarilor din randul functionarilor publici, ei nu vor mai putea fi cercetati pentru fapte de coruptie, cum ar fi abuzul in serviciu, dar si alte fapte cum ar fi conflictul de interese. Deputatul PNL Mircea Toader a precizat pentru „Evenimentul zilei” ca modificarile la Codul de conduita al parlamentarilor reprezinta o propunere asumata de comitetul liderilor grupurilor parlamentare, deci inclusiv de liberali. Interesant este faptul ca o modificare similara, prin care erau scosi din categoria functionarilor publici presedintele Romaniei, deputatii si senatorii, prevazuta de Codul Penal, a fost declarata neconstitutionala de catre CCR in ianuarie 2014, scrieEVZ.
Olguta Vasilescu: „Nu este vorba despre fapte de coruptie in cazul Dragnea”.Legea o contrazice. Vicepresedintele PSD, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, dupa sedinta de azi a PSD, ca Liviu Dragnea nu a fost suspendat din partid pentru ca nu a fost condamnat pentru fapte de coruptie. Legea arata ca Dragnea a fost condamnat exact pentru coruptie. „Membrii de partid condamnati in prima instanta pentru fapte de coruptie isi pierd automat functia din partid si sunt suspendati din calitatea de membru de partid”, se arata in statutul PSD. Exact situatia in care se gaseste Liviu Dragnea, condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul „Referendumul”. Practic, azi, Dragnea ar fi trebuit sa-si piarda functia de presedinte executiv al PSD si, in plus, sa fie suspendat din partid pana la o decizie definitiva a instantei. Insa, conducerea PSD sustine ca Dragnea nu a fost condamnat pentru coruptie. „Liviu Dragnea trebuie sustinut, nu a facut niciun fel de infractiune. Noi am avut o Rezolutie la Consiliul National, dar pe teme de coruptie, ori aici nu discutam despre o tema de coruptie in niciun caz si i-am spus cu totii lui Dragnea ca nu suntem de acord sa discutam despre o eventuala autosuspendare, demisie, demitere, ci se convoaca si Comitetul Executiv (CEx), care sa sustina acelasi lucru, probabil”, a spus, dupa sedinta PSD, vicepresedintele partidului, Lia Olguta Vasilescu, anuntaAdevarul.