Sari direct la conținut

Politic Show: Ipotezele bomba despre viitorul Guvern, marile partide si Parlament; Florin Iordache (PSD): "Noi ne propunem sa obtinem un rezultat chiar mai bun de 41%-42%"; Finul fostului premier Ponta a demisionat din PSD

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Ipotezele bomba despre viitorul Guvern, marile partide si Parlament. In subteranele politicii a inceput sa circule tot mai frecvent o teorie exploziva cu privire la viitorul Guvern al Romaniei. Lansata initial de la Palatul Cotroceni, in urma cu cateva luni de zile, informatia unui Guvern PSD-PNLde 70% a inceput sa prinda tot mai mult contur, in ciuda faptului ca ambele partide au promis ca nu se vor alia cu „dusmanul”. Treptat, scenariul a prins viteza. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a spus ca in laboratoarele de la Cotroceni se lucreaza intens pentru un mare Guvern de uniune nationala, format din cele mai mari partide, care sa aiba o super-majoritate in Parlament si care sa poata sa schimbe Constitutia. Fostul premier Victor Ponta a spus si el ca exista riscul unei asemenea manevre si a indemnat PSD sa nu faca aceasta greseala fatala pentru ca va insemna sfarsitul partidului, scrieEVZ.

Florin Iordache: „Noi ne propunem sa obtinem un rezultat chiar mai bun de 41%-42%”. Ce spune despre o coalitie de guvernare cu PNL. Presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, sustine ca partidul nu poate sa ia in calcul o coalitie la guvernare cu PNL, din moment ce social-democratii isi propun sa ia peste 40%. „Din evaluarile noastre, in acest moment, PSD-ul si cu ALDE pot face peste 50% si in aceste conditii, iata, avem deja o majoritate in Parlament sau am avea o majoritate in Parlament. Noi ne propunem sa obtinem un rezultat chiar mai bun de 41%-42%, cu o campanie foarte buna, cu niste candidati care sa prezinte o oferta serioasa, noi consideram ca putem obtine un scor foarte bun”, a declarat Florin Iordache la RFI. Intrebat daca ia in calcul un Guvern PSD-PNL, presedintele Camerei Deputatilor a punctat ca PSD nu e de acord, in prezent, cu o asemenea optiune. „Eu nu cred ca trebuie luat in calcul un astfel de Guvern. Noi ne propunem sa avem o majoritate impreuna cu colegii de la ALDE. In functie de rezultatul alegerilor parlamentare, putem discuta si eventual cooptarea UDMR-ului in aceasta coalitie”, anuntaAdevarul.

Primarii vor mai multi bani. „Atunci cand salariile sunt foarte mici, lupta impotriva coruptiei devine ineficienta”. Asociatia Municipiilor din Romania (AMR) cere Guvernului echilibrarea salariilor din administratia publica locala cu cele din administratia centrala, invocand faptul ca in institutiile publice, unde salariile sunt mici, lupta impotriva coruptiei devine ineficienta. „Ne dorim sa fie o echilibrare in sus, nu sa scada salariile administratiei centrale, ci sa creasca cele de la nivelul administratiei locale”, a declarat presedintele AMR, Robert Negoita, potrivit Mediafax. Presedintele AMR, Robert Negoita, primarul Sectorului 3 din Capitala, a declarat, marti, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca este nevoie de o echitate intre administratia locala si cea centrala, in conditiile in care, la nivel local, salarizarea este la jumatate fata de centru. ￯Avem salarii foarte mici, in administratia publica locala, dar problema este ca administratia publica centrala are salariile de doua – trei ori mai mari. Specialistii din administratia publica locala migreaza spre administratia centrala, informeazaGandul.

Surpriza lui Ponta pentru Dragnea: Finul fostului premier a demisionat din PSD. Finul fostului premier Victor Ponta, deputatul Marius Manolache, a demisionat din PSD si si-a depus adeziunea in Partidul Romania Unita. Partidul Romania Unita a fost lansat la inceputul anului 2015 de fostul deputat PSD Bogdan Diaconu si tinteste electoratul nationalist. Surse PSD mai spun ca se pregatesc miscari tectonice pe scena politica, scrieEVZ.

Mihai Voicu (PNL): Varianta de guvernare PSD-PNL e exclusa. In ALDE sunt nemultumiri fata de Tariceanu. Vicepresedintele PNL, Mihai Voicu, a vorbit, la Adevarul Live, despre stadiul negocierilor dintre liberali si premierul Dacian Ciolos privind o posibila candidatura la parlamentare, despre viitorul premier si alegerile interne in PNL. Despre noul premier. Trebuie sa vedem ecuatia politica a noului Parlament. Sa vedem daca poate fi vorba de o coalitie. O coalitie a functionat doar in conditii speciale. Nu a functionat pe termen lung. A functionat cand Traian Basescu era un pericol pentru democratie. Varianta de guvernare PSD-PNL e exclusa. Da, exclusa (varianta unei asemenea coalitii cu Ciolos premier). Ar fi absurd. Oricum, am fi extrem de neseriosi daca am porni la drum gandindu-ne la o coalitie cu PSD. In opinia mea, capacitatea PMP sa faca pragul parlamentar nu e destul de grea. In 22 de judete exista colaborari PMP-PSD, anuntaAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro