Sari direct la conținut

Politic show: "Problema reala" a programului PSD careia nici Dragnea nu ii da de cap; Madalin Voicu: "Am pierdut 20 de ani in politica"; Care sunt noile scenarii pentru viitorul Guvern, dupa ce Dragnea a fost scos din joc de lege  

HotNews.ro
Politic show, Foto: Colaj foto
Politic show, Foto: Colaj foto

„Problema reala” a programului PSD careia nici Dragnea nu ii da de cap.Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la ZF Live, ca „problema reala” pe care social-democratii o vor avea, daca vor ajunge la guvernare, va fi ocuparea celor 850.000 de locuri de munca pe care le promit in urmatorii patru ani. „Singurul cui e daca vom reusi sa avem forta de munca care sa ocupe acele locuri de munca care se vor crea. Problema reala pe care o avem: de unde ii luam. Locuri de munca se vor crea, problema e daca le vom putea ocupa (…) Programul de investitii, in urmatorii patru ani de zile, are doua mari probleme: capacitatea firmelor romanesti de a avea logistica necesara pentru a participa la acest program de investitii, si a doua o reprezinta forta de munca. Din pacate, in Romania, exista oferte de locuri de munca, in multe zone, care nu sunt ocupate. Atunci daca noi reusim ca Romania sa nu mai ramana o tara atractiva doar prin faptul ca are o forta de munca ieftina, ci bine platita, dar calificata (…) atunci, daca apar locuri de munca bine platite, o parte din cei care lucreaza in diaspora sa vor intoarce acasa. Eu cred ca vom avea, la un asemenea program de investitii, daca oamenii vor vedea ca e o chestiune serioasa, coerenta, oamenii se vor intoarce acasa”, a declarat, la ZF Live, liderul PSD, citat deGandul.

Madalin Voicu: „Am pierdut 20 de ani in politica”.Parlamentar inca din 1996, social-democratul Madalin Voicu (64 ani) a marturisit, intr-un interviu pentru Evenimentul zilei ca cei 20 de ani de politica i-au lasat un gust amar si ca isi doreste sa revina la prima sa iubire – muzica si sa-si reia meseria de violonist si dirijor. EVZ: Si acum ce faceti iesiti la pensie? Madalin Voicu: Politica s-a terminat pentru mine, ca am pierdut 20 de ani este suficient, ca am fost inconstient si nu l-am ascultat pe tata care, cand am intrat in politica, mi-a zis „n-ai ce sa cauti tu in mizeria aia”. Acum am constatat, e adevarat am pierdut 20 de ani. Poate nu i-am pierdut ca macar am castigat experienta, dar mi-a lasat un gust foarte ciudat in suflet si atunci am zis nu ca n-as mai fi putut candida, oricum n-am vrut sa mai candidez in 2012, dar s-au rugat de mine unii altii si am zis ca mai fac un pas si il termin. Dar cand am vazut ca astia incep sa faca tot felul de speculatii si ma tarasc prin tot felul de mizerii am zis „ba, nu se poate sa fiu eu chiar prostul tuturor. Macar sunt prostul meu, dar nu prostul altora”. Afaceri nu ma pricep sa fac. Miar fi placut sa am talent si la asta, dar eu cum sunt doar cu muzica, ma voi reintoarce in meseria mea, noteazaEVZ.

Care sunt noile scenarii pentru viitorul Guvern, dupa ce Dragnea a fost scos din joc de lege.Potrivit unor surse din PSD, juristii partidului au primit misiunea de a cauta rapid o solutie juridica prin care Liviu Dragnea sa poata deveni premier, chiar daca Legea de functionare a Guvernului, votata chiar de PSD in 2001, ii blocheaza drumul spre Palatul Victoria. Un alt scenariu e formarea unui guvern PSD-PNL dupa alegeri, cu un premier tehnocrat in frunte, dar nu Dacian Ciolos. „Suntem bulversati. In PSD nu s-a stiut ca exista o prevedere legala care le interzice persoanelor cu condamnari penale sa faca parte din Guvern”, a declarat unul dintre juristii PSD pentru „Adevarul”, cu trimitere la Legea de functionare si organizare a Guvernului, votata in 2001 chiar de majoritatea PSD. Era in timpul guvernarii Adrian Nastase, cand Romania, pentru a adera la UE, s-a obligat, de forma, sa adopte o serie de legi anticoruptie, in timp ce, pe fond, justitia era infaptuita la partid. In acel context a aparut si Legea de functionare a Guvernului, care se rasfrange azi asupra lui Liviu Dragnea, desi, in 2001, cand a fost votata, nimeni nu-si inchipuia ca un lider PSD ar putea fi condamnat vreodata, fie si cu suspendare, relateazaAdevarul.

Biroul Electoral Bucuresti obliga PNL sa retraga lozinca anti – PSD care folosea un termen asociat antisemitismului. Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti a decis ca PNL este obligat sa retraga postarea electorala anti – PSD care utiliza termenul „pogrom” – termen asociat, in general, crimelor savarsite impotriva evreilor. „In urma unei plangeri depuse de dna. Gabriela Firea, presedintele organizatiei Bucuresti a PSD, Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 42 al Municipiului Bucuresti a decis, in sedinta din 23 noiembrie a.c., ca Partidul National Liberal a incalcat legea prin distribuirea, in mediul online, a unei postari care asociaza Partidul Social Democrat cu o perioada caracterizata de puternice tulburari sociale si politice. Mai precis, pe site-ul propriu si pe conturile partidului de pe retelele de socializare a fost distribuit mesajul: „Dragnea: Dupa alegeri, toti vor plati #POGROMdeguvernare PSD” . Astfel, in baza art. 80 alin. 1 si 2 si raportat la art. 65 alin. 3 din Legea nr. 208/2015, Biroul Electoral de Circumscriptie a dispus obligarea PNL de a retrage, de pe site-ul propriu si de pe retelele de socializare a postarii care facut obiectul sesizarii”, informeaza, miercuri, un comunicat transmis de PSD, arataRomania Libera.

Vasile Blaga s-a reactivat. CUM a dat de pamant fostul lider PNL cu liberalii din teritoriu. Fostul lider al PNL, Vasile Blaga, s-a reactivat si a convocat, ieri, o audioconferinta ad-hoc cu liberalii din teritoriu, nemultumit de felul in care decurge campania electorala a partidului, potrivit stiripesurse.ro. Jurnalistii de la stiripesurse.ro relateaza ca in audioconferinta se puteau auzi strigate, tipete si injuraturi s-au putut auzi iar de cealalta parte a microfoanelor si receptoarelor din sediile de partid, liderii organizatiilor judetene, spasiti, suprinsi si speriati, unii infuriati de tonul taios folosit de Blaga a adresa lor, dar si a conducerii centrale, in frunte cu Alina Gorghiu, au asistat stupefiati la reprosurile fostului lor sef al PNL. „Ne-a scos la tabla ca pe niste copii mici. Eu am avertizat de saptamani bune ca noua strategie nu prinde la oameni, dar a fost careva dornic sa ma asculte la Bucuresti? Nu! Iar acum vine Blaga sa dea cu noi de pamant, dupa ce nu s-a implicat mai deloc in campanie”, a explicat un lider de filiala, pentru stiripesurse, natura discutiilor purtate ieri, informeazaEVZ.

Alina Gorghiu ironizeaza prognozele electorale ale USR: Ar fi bine sa ia 19 la suta. Presedintele PNL, Alina Gorghiu, sustine ca PNL are in toate sondajele electorale in jur de 30 la suta din intentia de vot, nu 18,5 la suta, asa cum estima anterior USR. ”Ar fi bine ca USR sa ia 19 la suta in intentia de vot, scor conform propriului sondaj de opinie :)). In privinta PNL, toate cercetarile independente de noi indica PNL la un scor de aproximativ 30 la suta. In aceste conditii, daca prezenta va fi cea estimata de USR, iar scorul lor va fi compus din doua cifre, vom putea realiza fara emotii majoritatea necesara pentru investirea unui guvern Dacian Ciolos, asa cum ni-l dorim si noi si USR”, a scris Gorghiu pe contul ei de Facebook. Replica Alinei Gorghiu vine dupa ce USR a dat publicitatii sondajul Kantar-TNS comandat de partid si publicat cu trei saptamani inaintea scrutinului. Acest sondaj estima ca arata ca USR va obtine 19 % din voturi la alegerile din decembrie 2016, ceea ce va reprezenta cu 1 la suta peste PNL. In acelasi sondaj, PSD este cotat cu 40%, iar ALDE si PMP cu cate 7%, scrieRomania Libera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro