Sari direct la conținut

Politic Show: Revocarea lui Geoana, amanata pana la toamna; La bloc cu Elena Udrea. Cum arata imobilul pe care ministrul il vinde cu 1.500-2-000 euro/mp ca sa-si plateasca ratele; UDMR si grupul Oprea bareaza drumul PDL catre CCR

HotNews.ro

Revocarea lui Geoana, amanata pana la toamna. Vasile Blaga a explicat decizia de a amana revocarea lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului. „Eu n-as fi renuntat, dar nici n-as fi inceput decat atunci cand stiam foarte clar ca am sanse de castig. Asa este cand unii sau unele isi doresc prea mult o functie si prea repede. Si am incheiat aici raspunsul”. Integral in EVZ.

La bloc cu Elena Udrea. Cum arata imobilul pe care ministrul il vinde cu 1.500-2-000 euro/mp ca sa-si plateasca ratele. Ministrul Elena Udrea a marturisit ca are insomnii. Criza, creditul de 3,3 milioane euro pe care trebuie sa il achite in acest an, dar si „transparentizarea” activitatii ministerului pe care il conduce sunt doar cateva dintre motivele din cauza carora ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale are nopti albe. „Eu am insomnii din foarte multe motive in perioada asta. Si, intre altele, si din cauza faptului ca aceasta criza economica, sigur, loveste egal in toata lumea. Sigur, unii o resimt mai tare, altii mai putin, scrie Gandul.

UDMR si grupul Oprea bareaza drumul PDL catre CCR. Deputatii puterii au esuat ieri in incercarea de a-l impune pe candidatul PDL judecator la Curtea Constitutionala. O noua runda a bataliei pentru CCR se da astazi la Senat. Pentru postul de judecator constitutional aferent Camerei Deputatilor s-au luptat ieri doar candidatii PSD (Valer Dorneanu) si PDL (Stefan Minea), in conditiile in care PNL a preferat sa nu „arunce” pe nimeni in ring. Batalia se anunta, teoretic, usoara pentru arcul guvernamental detinator de majoritate in Parlament, dar practica a aratat ca actuala coalitie scartaie la vot: Dorneanu a obtinut 161 de voturi, iar Minea – doar 123, informeaza Romania Libera.

Cotroceniul amana cu 4 luni Ziua Portilor Deschise. Consilierul de stat Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei, a confirmat, ieri, corectitudinea informatiei cotidianului „Puterea“ potrivit careia, anul acesta, Administratia Prezidentiala nu a mai organizat, conform traditiei, in luna mai, sarbatoarea Ziua Portilor Deschise. Evenimentul din luna mai 2010 era menit sa marcheze trei ani de la infrangerea, prin votul popular de la Referendumul din 19 mai 2007 a hulitei majoritati, a celor 322 de parlamentari care il suspendasera din functia suprema in stat pe Traian Basescu, anunta Puterea.

Caty Andronescu s-a apropiat periculos de mult de seful CJ Ialomita. Domnul Vasile Silvian Ciuperca este un personaj prea distins pentru banala insarcinare de sef al Consiliului Judetean Ialomita cu care l-au investit alegatorii. Judetul e naspa, lumea e amarasteana, electoratul e asistat, asa ca e de mirare ca s-a gasit un demnitar cu alura de englez si maniere de galez, la origine profesor de matematici, intr-un tinut sudist cu probleme grele, aproape insurmontabile, gata sa se sacrifice pentru binele public, cu ales devotament si eroica abnegatie. Domnul Silvian a primit drept compensare o caciula de insarcinari de partid. Integral in Academia Catavencu.

In editorialul „Cand e sa n-ai cu cine, ba!”, Horia Ghibutiu scrie: „In aceste vremuri in care am izbutit sa compromitem si notiunea de greva generala, cuvintele capitalistului Dorin Cocos raman de stringenta actualitate: suntem prea putini oameni de valoare in tara asta ca sa ne certam intre noi. Daca bugetarii nu s-au putut intelege pentru o actiune coerenta care sa inflameze relatarile agentiilor internationale de presa, in timp ce ministrii se straduiau din rasputeri sa ne arate de ce trebuie sa comunice Basescu in locul lor, la televiziunile de stiri a existat si consens, si solidaritate: n-ai cu cine, ba!”. Integral in EVZ.

In editorialul „Cine sunt adevaratii ministri de Finante”, Laurentiu Mihu scrie: „Cifra acestei saptamani ar fi trebuit sa fie 5. Este vorba de 5% din populatia totala a Romaniei, adica un milion de oameni, care ar fi trebuit sa intre de luni, 31 mai, in greva generala si de solidaritate, asa cum anuntasera marile confederatii sindicale. „Insurectia” sociala, reactie la masurile dramatice de austeritate anuntate de Guvern, ar fi fost, astfel, de natura sa puna in sah sectoare intregi, precum invatamantul (in perioada bacului), sanatatea, administratia publica, transporturile si penitenciarele. Dar de la ce a fost anuntat pana la ce a rezultat distanta este ametitoare. S-a evadat in masa din cantonamentul sindical, s-a mimat incetarea lucrului, elevii au dat bacalaureatul. Protestele, asa cum au fost si cum se profileaza, nu mai sperie din acest moment nici musca, daramite un guvern strans cu usa de acordurile cu organismele internationale si de spectrul „grecizarii” tarii”. Integral in Romania Libera.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro