Politic show: Scandal in Parlament. "30 de minute pentru fiecare ministru, un minut de intrebari. E o mascarada"; Vicepresedinte PSD: Evaluarea, ipocrita; Basescu: Propun sa anchetam si corectitudinea alegerii lui Alexandru Ioan Cuza
Scandal in Parlament. „30 de minute pentru fiecare ministru, un minut de intrebari. E o mascarada”. eputatul PMP Eugen Tomac a parasit, miercuri, sedinta conducerii Parlamentului, in care se discuta calendarul audierilor ministrilor propusi in Cabinetul Tudose, acuzand ca este o „mascarada”, in care ministrii vor avea la dispozitie doar 30 de minute pentru discurs si parlamentarii doar un minut pentru intrebari. „Am parasit sedinta in semn de protest fata de modul in care este pregatita agenda Parlamentului pentru ziua de maine. Ni se pare inadmisibil cat dispret poate arata PSD fata de aceasta institutie si fata de Guvern”, a spus Tomac, citat de News.ro. Liderul PMP a acuzat ca audierile vor incepe la ora 8 dimineata, iar fiecare ministru va fi audiat simultan in comisii, pentru un maximum de 30 de minute, parlamentarii avand la dispozitie doar un minut pentru a pune intrebari, conformAdevarul.
Vicepresedinte PSD: Evaluarea, ipocrita. Soarta guvernarii, decisa de cativa, total netransparent.Vicepresedintele PSD Ionut Vulpescu a precizat, miercuri, ca „evaluarea” care a dus la demiterea Guvernului Grindeanu a fost „arbitrara si ipocrita”, reprezentand un „pretext”, el acuzand faptul ca soarta guvernarii si a PSD a fost decisa total netransparent, de cativa oameni. „Sa fim onesti cu noi: <> a fost un pretext. (…) In cazul in care se impuneau schimbari in echipa guvernamentala, ele se puteau face fara umilirea unor oameni, acuzati de lipsa de performanta dupa un simulacru de analiza, in care ei n-au fost ascultati. Acum ne pregatim intens pentru viitoarea <>, posibil la fel de arbitrara, la fel de ipocrita”, a scris Vulpescu pe Facebook. „Suntem capabili sa tragem vreo concluzie de pe urma acestei crize? Ce schimbam in programul de guvernare? Cine decide schimbarile? Cu cine le discuta? Sunt lucruri care nu trebuie sa fie doar apanajul catorva oameni, care decid, total netransparent, soarta partidului, ca si soarta guvernarii, dar mai ales soarta romanilor. Iar dupa asta ni se va cere iar sa fim solidari cu partidul, ca va fi bine. Va fi?”, a adaugat Vulpescu, citat deGandul.
In tara orbilor chiorul e imparat. Dar in a romanilor?In Absurdistan, in tara „Departe-Undeva”, rege e Ubu. In altele e greu sa ajungi la varf daca, absurd, nu corespunzi unor standarde frecvent stupide si nedrepte. Dar cum e in regiunea europeana dintre Carpati si Dunare? Daca in tara orbilor conducator e chiorul, in altele trebuie sa fii nu doar vizionar, frumos si neridat, destept, devreme acasa, ci si posesorul unui CV care sa probeze ca n-ai contrariat vreodata prejudecatile elitei. Sau pe cele, nu mai putin pagubitoare, ale majoritatii. In Venezuela si Zimbabwe puterea e celor care, dupa ca-si saracesc poporul, nu ezita, de carteste, sa-si indrepte armele in contra lui. Dar cine e lider in a romanilor? Cum ar trebui sa fie conducatorul executivului bucurestean? Intre Carpati si Dunare marele sef, ridat sau nu, cu predilectii bahice sau nu, pare silit, cat timp e PSD la carma, sa fie cel putin plagiator, relateazaDeutsche Welle.
Dragnea ii face lui Tudose guvern pentru sase luni. Ce trebuie sa faca Tudose pentru a supravietui la Palatul Victoria.Noul premier va supravietui la Palatul Victoria doar daca va indeplini obiectivele stabilite de Liviu Dragnea. Draftul noului executiv poarta amprenta sefului PSD. Printre parlamentarii PSD, premierul desemnat Mihai Tudose si-a castigat deja porecla de „agatabilul”, din cauza problemelor cu plagiatul si a presupuselor relatii cu SRI. Potrivit unor surse din PSD, Tudose ar putea avea un mandat de doar sase luni, fiind vazut in partid ca fiind „intr-o perioada de proba”. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-ar fi fixat lui Tudose cateva obiective majore, de care ar putea depinde supravietuirea noului premier la Palatul Victoria. Este vorba de modificarea Codului Penal in sensul introducerii unui prag pentru abuzul in serviciu, un sprijin guvernamental pentru legea salarizarii si infiintarea cat mai rapida a Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI). Acest fond trebuia sa fie realizat chiar de Mihai Tudose, in calitate de ministru al Economiei, dar intarzierea a fost pasata de Dragnea fostului premier Sorin Grindeanu, precizeazaRomania Libera.
Basescu: Propun sa anchetam si corectitudinea alegerii lui Alexandru Ioan Cuza.In plenul reunit al Parlamentului, care dezbatea prelungirea activitatii comisiei de ancheta a alegerilor in urma carora a obtinut al doilea mandat de presedinte, Traian Basescu a avut cateva propuneri: „Avand in vedere ca Parchetul General a constatat legalitatea acestor alegeri va propun ca in proiectul de hotarare care va fi votat sa mai adaugam trei puncte pentru a da sens acestei comisii si va rog sa supuneti la vot cele trei propuneri pe care le fac. Prima este sa anchetam corectitudinea alegerii lui Alexandru Ioan ca domn al Principatelor Romane in 1859. A doua propunere este sa anchetam corectitudinea alegerilor prezidentiale din 2014 in Diaspora. A treia propunere pe care v-o fac este ca aceasta comisie sa isi asume si anchetarea corectitudinea alegerii de catre presedintelui Iohannis a domnului Mihai Tudose ca prim ministru desemnat, avand in vedere ca nu corespunde portretului robot anuntat de catre presedinte anterior desemnarii. Inteleg ca domnul Tudose a plagiat si cred ca ar trebui sa punem un al treilea punct legat de desemnarea pe care a facut-o presedintele Iohannis”, a spus Basescu, citat deEurActiv.