Sari direct la conținut

Politic Show: Vanghelie, despre motivul vizitei pe care i-a facut-o Oana Mizil lui Traian Basescu: "Va fi o surpriza!"; De ce a ratat Romania din nou aderarea la Schengen; CCR ii salveaza pe Ponta si Mazare de conflict de interese

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Vanghelie, despre motivul vizitei pe care i-a facut-o Oana Mizil lui Traian Basescu: „Va fi o surpriza!” Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghlelie, a scris pe Facebook,ca vizita facuta lui Traian Basescu de Oana Niculescu-Mizil nu are legatura cu problemele lui juridice sau posibile afaceri imobiliare. „Pentru a nu mai da nastere la alte speculatii si scenarii, fac scurte precizari pentru presa referitoare la vizita pe care Oana Niculescu-Mizil, sotia mea si mama fiicei mele Maria, i-a facut-o domnului presedinte Traian Basescu. Specific faptul ca a fost o vizita particulara, amicala, in care nu au fost referiri la vremelnicele mele probleme juridice si nici la schimburi sau cumparari de locuinta, sau alte afaceri imobiliare, asa cum s-a speculat in presa. La momentul oportun, voi dezvalui adevaratul motiv pentru care a avut loc aceasta intalnire. Va fi o surpriza!”, a scris Vanghelie pe Facebook, scrieEVZ.

De ce a ratat Romania din nou aderarea la Schengen. Evenimentele din vara anului 2012 si criza imigrantilor sunt cele doua mari cauze din radiografia esecului descoperite de specialistii contactati de „Adevarul” pentru care Romania nu a fost primita in spatiul de libera circulatie. Romania va incheia un nou an fara sa fie primita in spatiul Schengen, iar politicienii de varf, in locul unor argumente rezonabile, si-au gasit un bun prilej sa-si plateasca vechi polite. Totusi, printre declaratii resentimentare, se ascund cateva justificari pertinente. Esecul aderarii a fost prezentat de premierul Victor Ponta. „Am cerut din nou amanarea – Consiliul Justitie si Afaceri Interne (JAI) cred ca este saptamana aceasta – am cerut amanarea, scoaterea de pe ordinea de zi, pentru ca stiam foarte clar ca, in JAI, la intrarea in Schengen nu mai este ca la refugiati, cu vot majoritar, ci este cu vot unanim si stiam sigur cine va vota contra si, daca se va vota contra, practic se respinge. Asta este realitatea. Ce rost are sa vorbim despre altceva? Nu este o realitate care are legatura cu situatia interna din Romania”, a spus Ponta, fara sa explice clar, romaneste, de ce am ratat inca o data aderarea la spatiul de libera circulatie, anuntaAdevarul.

CCR ii salveaza pe Ponta si Mazare de conflict de interese. Decizia Curtii Constitutionale care dezincrimineaza conflictul de interese in mediul privat afecteaza lupta anticoruptie, deoarece, de multe ori, conflictele de interese sunt legate concomitent atat de mediul privat, cat si de cel public, spun specialistii. Intre cei favorizati de decizia CCR de marti, se afla Victor Ponta, suspectat de trei infractiuni de conflict de interese, si Radu Mazare, fost primar al municipiului Constanta. Pentru a explica in limbaj comun consecintele deciziei CCR, specialistii au ales pentru Romania libera dosarul PONTA – suspiciuni de savarsire a trei infractiuni de conflict de interese. Ponta este suspectat de DNA de faptul ca a primit contracte de asistenta juridica de la prietenul sau Dan Sova ( dosarul Turceni-Rovinari), iar cand a ajuns premier, l-a rasplatit pe Sova cu functia de ministru, informeazaRomania Libera.

Autoritatea Electorala Permanenta: 18.278.045 cetateni cu drept de vot. Numarul de cetateni cu drept de vot inscrisi in Registrul electoral la data de 5 octombrie este de 18.278.045, cu 610 mai multi fata de ultima informare publica realizata de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) pe aceasta tema, in data de 4 septembrie, cand numarul alegatorilor era de 18.277.435. Potrivit unui comunicat remis Agerpres, diferentele apar ca urmare a operatiunilor curente efectuate de primari in Registrul electoral aferent unitatilor administrativ-teritoriale conduse de acestia. Registrul electoral este un sistem informatic national de inregistrare si actualizare a datelor de identificare a cetatenilor romani cu drept de vot si a informatiilor privind arondarea acestora la sectiile de votare. El este structurat pe judete, municipii, orase, comune, pentru cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in tara, scrieEVZ.

Dezmatul bugetar continua: benzina fara limita pentru autoritatile locale. Parlamentul a votat miercuri un proiect de lege prin care institutiile publice pot consuma carburant in limita a cat decide fiecare dintre acestea, fara a mai fi impus un nivel maximal. In plus, o parte din societatile de stat pot demara proceduri de achizitionare de masini puternice. Proiectul de Lege privind modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr.80/ 2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice si institutiile publice a fost adoptat, miercuri, aproape in unanimitate, de Camera Deputatilor. 284 de alesi au fost ￯pentru￯ acest act normativ, in timp ce sapte s-au abtinut. Camera Deputatilor era forul decizional ceea ce inseamna ca legea va merge spre promulgare la presedintele Klaus Iohannis, anuntaAdevarul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro