Sari direct la conținut

Presa in diagonala: Curtea Suprema americana respinge pedeapsa cu moartea pentru violatorii de copii; extremistii bulgari cer pedepsirea afisarii homosexualitatii in public, iar Arabia Saudita detine 520 de suspecti de terorism

HotNews.ro

Curtea Suprema americana respinge pedeapsa cu moartea pentru violatorii de copii. Curtea Suprema a votat, miercuri, cu cinci voturi pentru si patru impotriva, ca pedeapsa cu moartea in cazul violului unui copil nu este constitutionala, presupunand ca victima nu este ucisa. Astfel, s-a stabilit ca pedeapsa cu moartea nu poate fi aplicata decat in cazul omuciderilor, informeaza The New York Times.

Pakistanul, acuzat de complot impotriva lui Karzai. Guvernul afgan a acuzat pubilc serviciile secrete pakistaneze ca ar fi organizat un complot pentru a-l asasina pe presedintele afgan Hamid Karzai, la o parada din Kabul, in luna aprilie. Avand in vedere tensiunile dintre cele doua tari vecine, acuzatia de miercuri este, de departe, cea mai grava facuta de Afganistan impotriva Pakistanului. In timpul unei conferinte de prese la Kabul, Sayeed Ansari, purtatorul de cuvant al serviciilor secrete afgane, a declarat ca acuzatia se bazeaza pe documentele descoperite in timpul investigatiei tentativei de asasinare a presedintelui si marturiile a 16 suspecti retinuti in urma atacului, relateaza International Herald Tribune.

Extremistii bulgari cer pedepsirea afisarii homosexualitatii in public. Boyan Rasate, liderul gruparii nationaliste, Uniunea Nationala Bulgara, cere schimbarea codului legal, astfel incat afisarea publica a homosexualitatii sa fie pedepsita. Aceasta cerere a fost facuta in cadrul unei conferinte, care face parte dintr-o serie de evenimente din cadrul „Saptamanii Intolerantei”. Nationalistii organizeaza asemenea evenimente pentru a contracara parada gay care trebuie sa aiba loc pe 28 iunie. Uniunea a anuntat ca, printre persoanele care au participat la conferinta, se numara si persoane publice, intelectuali si reprezentanti ai mai multor religii si organizatii non-guveramentale, insa nu au specificat care sunt aceastia. La sfarsitul conferintei, participantii au cazut de acord asupra unei cereri care include pedepsirea afisarii homosexualitatii in public, dar si interzicerea organizatiilor care promoveaza homosexualitatea, pedofilia si alte perversiuni sexuale, relateaza Novinite.

Arabia Saudita detine 520 de suspecti de terorism. Potrivit Ministerului de Interne, Arabia Saudita detine 520 de suspecti de terorism, retinuti in urma unor raiduri efectuate pe intreg teritoriul tarii, in cursul anului acesta. Acestia sunt acuzati ca ar avea legaturi cu al-Qaeda. Suspectii sunt de diferite nationalitati si planuiau atacuri atat in interiorul, cat si in exteriorul Arabiei Saudite. In plus, alti 181 de suspecti, retinuti in 2008, au fost eliberati din cauza lipsei de probe. Acestea sunt cele mai mari cifre eliberate de autoritatile saudite vreodata, scrie BBC.

6 morti si un ranit in atacul armat de la o fabrica din Kentucky. Un angajat al unei fabrici de mase plastice din Kentucky a initiat un atac armat, in urma caruia cinci persoane au fost ucise si una a fost ranita, iar apoi s-a sinucis. Se pare ca, in urma unei disensiuni cu unul dintre colegi, seful sau a incercat sa il trimita acasa si l-a condus pana afara, unde angajatul a scos o arma din masina si l-a impuscat. Dupa aceea, angajatul s-a intors in fabrica si a inceput sa traga la intamplare, relateaza USA Today.

Nelson Mandela condamna violentele din Zimbabwe. Fostul presedinte al Africii de Sud, Nelson Mandela, se afla in Londra la ora actuala pentru a-si sarbatori cea de-a 90-a aniversare. Acesta va face public punctul sau de vedere cu privire la criza din Zimbabwe in cadrul unui bal de caritate, care urmeaza sa aiba loc vineri. La acesta vor participa prim-ministrul Marii Britanii, Bill Clinton, primarul Londrei si mai multi artisti care vor concerta la eveniment, anunta TimesOnline.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro