Sari direct la conținut

Prima editie a Festivalului 'Amintiri din copilarie', intre 13 si 15 iunie, la Teatrul 'Ion Creanga'

HotNews.ro
Festivalul 'Amintiri din copilarie', Foto: Teatrul Ion Creanga
Festivalul 'Amintiri din copilarie', Foto: Teatrul Ion Creanga

Teatrul ‘Ion Creangă’ din Capitală scoate publicul la joacă, între 13 şi 15 iunie, la prima ediţie a festivalului interactiv ‘Amintiri din copilărie’, ce oferă publicului bucureştean un sfârşit de săptămână plin la Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi o spectaculoasă paradă a teatrelor pentru copii, informeaza un comunicat al instituţiei teatrale.

Festivalul a fost creat din dorinţa de a aduce toată familia împreună, pentru a se bucura de poveştile captivante desfăşurate atât pe scenă – în Studioul ‘Horia Bernea’, care va găzdui spectacole de teatru pentru copii, cât şi în afara acesteia, în spaţii mai puţin convenţionale.

În curtea interioară a muzeului vor avea loc atelierele de creativitate şi spectacolele interactive iar la Piaţa ţărănească & Meşter(eşti)!, numeroase produse tradiţionale vor putea fi admirate şi gustate, în timp ce meşteşugarii invitaţi vor susţine tot soiul de demonstraţii şi ateliere dedicate celor mici.

Vizitatorii vor putea participa la workshopuri de teatru şi vor asculta poveşti în lectura unora dintre cei mai iubiţi actori ai teatrului pentru oameni mari, chiar pe băncuţele de la Şcoala Satului, din incinta muzeului.

Vineri şi sâmbătă, în parcurile din Bucureşti vor fi prezentate unele dintre cele mai frumoase jocuri ale copilăriei. Piticii săltăreţi şi adulţii nostalgici pot intra în echipa teatrului şi se pot întrece la ‘Şotron’, ‘Ţările’, ‘Leapşa’, ‘Raţele şi Vânătorii’ sau ‘Ţară, ţară, vrem ostaşi’. Aceste manifestări vor avea loc în parcurile Herăstrău, Cişmigiu şi Kiseleff, dimineaţa şi seara.

Duminică, festivalul prezintă o călătorie alături de cele mai simpatice personaje în prima Paradă a teatrelor pentru copii. De la ora 11,00, pe Şoseaua Kiseleff, zânele cele bune şi prinţii cei galanţi vor coborî de pe scenă şi se vor plimba alături de trupe ale teatrelor şi companiilor independente de teatru, cluburi pentru copii, membri ai grădiniţelor şi ai organizaţiilor non-guvernamentale. Parada va pleca de la Strada Docenţilor spre Piaţa Victoriei şi va fi însoţită de Fanfara Jandarmeriei Române, care va interpreta cele mai cunoscute marşuri militare.

‘Vremurile de altădată se vor întoarce în Micul Paris: conţi, ducese şi marchizi se vor plimba pe străzi cu trăsuri sau maşinile lor de epocă. Pe tot traseul, clovni, statui vivante şi mimi vor transforma o dimineaţă obişnuită într-o sărbătoare, iar la standul de pictură pe faţă, toţi copiii vor putea deveni personaje fabuloase’, precizează sursa citată.

La finalul paradei, trupele invitate vor susţine demonstraţii live de dans şi percuţie, în timp ce iubitorilor de muzică clasică le este dedicată o lecţie deschisă susţinută în aer liber, pe esplanada muzeului, de către Orchestra Teatrului de Operetă şi Musical ‘Ion Dacian’. Publicul va putea cunoaşte grupurile participante la paradă, asistând la atelierele gratuite pe care acestea le vor susţine în încheierea evenimentului, pe spaţiile special amenajate în vecinătatea Muzeului Ţăranului Român.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro