Primaria Capitalei va aduce retea de apa si canalizare pe strada Ghidigeni din sectorul 5 al Bucurestiului. Lucrarile costa circa 93 milioane de lei
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat vineri cheltuirea sumei de 93 milioane de lei pentru extinderea retelelor de apa si canalizare pe strada Ghidigeni din Sectorul 5 al Capitalei. Banii ar putea fi luati din fonduri europene nerambursabile. Proiectul mai prevede si reabilitarea a cinci apeducte din zona si modernizarea carosabilului. Durata de realizarea a investitiei este de 12 luni de la inceperea lucrarilor.
“Zona pe care este propusa investitia este Strada Ghidigeni, tronsonul cuprins intre strazile Prelungirea Ghencea si Cramei situate in Sectorul 5 Bucuresti si respectiv in Comuna Bragadiru, pe o lungime de 1.800 m. In prezent pe strada Ghidigeni nu exista conducte de serviciu pentru alimentarea cu apa a riveranilor si nici canalizare de serviciu pentru preluarea apelor uzate – menajere, sursa de apa fiind panza freatica prin puturi de mica adancime, preluarea apelor uzate din gospodarii fiind facuta in fose neetanse. Lucrarile constau in retele publice etanse de alimentare cu apa potabila si respectiv canalizare menajera pentru riverani, eliminand astfel riscul de infiltrare a dejectiilor menajere din fosele gospodariilor riverane”, se arata in expunerea de motive semnata de primarul Sorin Oprescu, anexata proiectului de hotarare.
Finantarea investitiei se va face din alocatii de la bugetul local al Primariei Municipiului Bucuresti si/sau credite interne/externe, alte surse de finantare acordate de Uniunea Europeana, cu respectarea contractului de concesiune incheiat intre Primaria Capitalei si APA NOVA, potrivit hotararii adoptate.
Tot vineri consilierii generali au aprobat extinderea retelelor de alimentare cu apa, canalizare si refacerea carosabilului in zona de nord a Municipiului Bucuresti, delimitata de Soseaua Odai – Soseaua Bucuresti – Ploiesti – Strada Jandarmeriei – Soseaua Gheorghe Ionescu Sisesti – Soseaua Bucuresti Targoviste. Valoarea proiectului se ridica la circa 200 milioane de euro.
Cornel Pieptea, consilier PNL in cadrul CGMB, a declarat pentru HotNews.ro ca pentru aceste proiecte se vor accesa fonduri europene nerambursabile din banii ramasi necheltuiti pe fondul de mediu in exercitiul bugetar 2007-2013.