Sari direct la conținut

Primăria Sectorului 6 cere un teren de 3,3 hectare de pe bd. Timișoara pentru amenajarea unui spital de pediatrie cu 150 paturi

HotNews.ro
Ciprian Ciucu, Foto: Arhiva personala
Ciprian Ciucu, Foto: Arhiva personala

Primăria Sectorului 6 cere un teren de 3,3 hectare aflat pe bd. Timișoara la intersecția cu Valea Cascadelor, pentru amenajarea unui spital, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi de Consiliul Local Sector 6. Primarul Ciprian Ciucu a explicat că este vorba despre construirea unui spital de pediatrie cu circa 150 de paturi.

”Vom cere Primăriei Capitalei un teren pe care să demarăm construirea unui spital în Sectorul 6. Va fi un spital de mici dimensiuni, care nu va pune accentul pe cazare ci pe diversitatea specializărilor medicale, cu focus pe pediatrie. În Sectorul 6 nu avem niciun spital. Terenul vizat se află în zona mediană a unor cartiere cu o densitate demografică formidabilă, Militari și Drumul Taberei, cu acces si din ambele. Imediat ce voi primi terenul voi contracta studiile necesare (fezabilitate și proiect tehnic) și sper ca pe parcursul anului 2021 să asigurăm finanțarea și să demarăm lucrările. Am discutat cu partenerii de coaliție și pe baza unor analize preliminare ne asumăm un spital de cca. 150 de paturi, dar cu accent pe servicii policlinice”, a scris Ciprian Ciucu pe pagina de Facebook.

În timpul ședinței de Consiliu Local, Ciprian Ciucu a declarat că pe teren nu se află nimic.

”Comunitatea locală a sectorului 6 așteaptă o aliniere a sistemului medical românesc la standardele europene, iar pentru realizarea acestui deziderat este necesară implicarea tuturor factorilor de decizie responsabili pentru demararea și realizarea unor proiecte de investiții de mare anvergură în domeniul sănătății, pentru extinderea și modernizarea rețelei sanitare actuale a sectorului 6. Drept urmare, la nivelul Sectorului 6 al Municipiului București se impune construirea unui nou spital, edificiu modern, dotat și utilat la nivelul standardelor europene, care să contribuie determinant la distribuția eficientă a serviciilor medicale în regim ambulator şi intraspitalicesc, în concordanță cu nevoile de îngrijiri medicale ale populaţiei. Această investiție va facilita accesul echitabil al populației la servicii medicale de calitate, reducând discrepanțele locale în materie de îngrijiri primare și servicii de spitalizare”, se arată în referatul de aprobare al proiectului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro