Sari direct la conținut

Primele amenzi pentru întârzierea facturilor de energie: Care sunt cele 7 companii amendate cu 380.000 de lei

HotNews.ro
Prețul la electricitate, Foto: Jonathan Raa/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia
Prețul la electricitate, Foto: Jonathan Raa/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

ANRE a anunțat miercuri primele amenzi ca urmare a numeroaselor sesizări privind neemiterea facturilor de energie electrică și a acțiunilor de control la principalii furnizori de energie electrică.

Acțiunile de control au avut ca tematică verificarea modului în care, în perioada 01.04.2022 – 30.09.2022, furnizorii și-au respectat obligația de a emite facturi conform perioadei de facturare convenită cu clienții finali.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că furnizorii controlați nu și-au respectat obligațiile legale, respectiv au emis cu întârziere sau nu au emis facturi de energie electrică după fiecare perioadă de facturare, aceștia fiind sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 380.000 lei, după cum urmează:

  • Electrica Furnizare – 120.000 lei
  • Hidroelectrica – 70.000 lei
  • CEZ Vânzare – 60.000 lei
  • E.ON Energie România – 50.000 lei
  • Enel Energie – 50.000 lei
  • Enel Energie Muntenia – 30.000 lei

ANRE spune că va continua să monitorizeze respectarea prevederilor legale în vigoare pentru a remedia acele încălcări care afectează consumatorii de energie electrică și gaze naturale.

Și Guvernul primește cu întârziere facturile de energie electrică de la Hidroelectrica

Facturile la energie vin cu întârziere și la Palatul Victoria, nu doar la gospodăriile românilor. La Guvern spre exemplu, deși suntem în luna noiembrie, ultima factură la energie venită este pentru luna august, a spus miercuri, 2 noiembrie, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului care a prezentat ce economii s-au făcut în primele 8 luni.

Furnizorul de energie electrică pentru Palatul Victoria este Hidroelectrica, potrivit informațiilor transmise HotNews.ro de oficialii Givernului.

Cum a crescut factura la energie electrică la Guvern în acest an

Datele transmise de Guvern în privința facturilor de energie și a economiilor realizate arată diferențe semnificative de preț în acest an, deși consumul a fost mai mic.

Astfel dacă în luna ianuarie 2021, Guvernul a plătit peste 96.000 de lei pentru un consum de peste 150.000 de kw/h, în luna ianuarie din acest an, factura a urcat la peste 300.000 de lei pentru un consum de peste 127.000 de kw/h.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro