Sari direct la conținut

Primele două cazuri de triplă infecție respiratorie înregistrate în România: un copil de 3 ani și un bărbat de 58 de ani, internat la ATI

HotNews.ro
Gripă, Foto: Panco971 | Dreamstime.com
Gripă, Foto: Panco971 | Dreamstime.com

​Numărul infecțiilor respiratorii este în creștere în România, iar în aceste zile s-au înregistrat și primele două cazuri de triplă infecție respiratorie: un copil de 3 ani din București, care a ajuns la camera de gardă a Spitalului de Copii Gomoiu din București, dar nu a rămas internat, și un bărbat de 58 de ani din Iași, care este internat în secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase, cu prognostic rezervat.

Copil de 3 ani din București cu triplă infecție respiratorie

Un caz de triplă infectare – gripă, COVID-19 și virus sinciţial respirator – la un copil de 3 ani, se regăseşte în statisticile raportate la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti de către Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu din București, relatează News.ro.

Copilul a ajuns la camera de gardă a unității sanitare, dar nu a rămas internat, au precizat reprezentanții spitalului.

Numărul pacienţilor cu afecţiuni respiratorii care se prezintă la Spitalul de Copii Victor Gomoiu este în creştere, la fel şi numărul testelor efectuate pentru depistarea tipului de infecţie.

Datele din spital arată că numărul infecţiilor cu gripă este mai mare decât cel al infecţiilor COVID-19 şi cu virusul sinciţial respirator.

Bărbat de 58 de ani cu triplă infecție, internat la Terapie Intensivă la Iași

La Iași, un bărbat în vârstă de 58 de ani, diagnosticat cu triplă infecție respiratorie – gripă, SARS-CoV-2 și virus sinciţial respirator – este internat în secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase, prognosticul fiind rezervat.

”Îngrijim un pacient cu triplă infecţie virală şi anume virusul SARS-CoV-2, virusul gripal şi virusul respirator sinciţial. Are multiple comorbidităţi, precum hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat de tip 2 şi obezitate morbidă. Prezintă o scădere importantă a imunităţii organismului”, a declarat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași.

Medicul Florin Roşu recomandă ca oamenii să se prezinte la medicul de familie în cel mult 24 de ore de la apariţia primelor simptome, iar în cazul în care simptomatologia persistă mai mult de 3 zile, să se adreseze unui medic specialist.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro