Sari direct la conținut

Procurorii spun că una dintre doctorițele de la Sf. Pantelimon era numită „Doamna cu coasa” pentru că „eficientiza activitatea secției ATI” prin „provocarea decesului persoanelor”

HotNews.ro
Procurorii spun că una dintre doctorițele de la Sf. Pantelimon era numită „Doamna cu coasa” pentru că „eficientiza activitatea secției ATI” prin „provocarea decesului persoanelor”
Aparatură de terapie intensivă - FOTO: Axel Heimken / AFP / Profimedia

HotNews este în posesia referatului prin care procurorii au cerut și au obținut, în instanță, arestarea celor două doctorițe ATI pentru că un pacient a murit după ce i s-a redus brusc doza de noradrenalină, în mod premeditat, susține Parchetul. 

Procurorii au arătat judecătorilor datele din aparatele de la ATI, injectometre. Acestea au înregistrat o scădere bruscă a cantității de noradrenalină. 

”Scopul scăderii dozei de noradrenalină era unul absolut inuman, provocarea decesului persoanelor pentru eliberarea paturilor de la ATI”, susține Parchetul în referat.

Există în document și mărturii ale mai multor asistenți care spun că medicii inculpați le-au solicitat să nu treacă în foile medicale de observație această scădere de substanță administrată.

„Medicul MM, poreclită la nivelul secţiei „doamna cu coasa”, începând cu lunile octombrie – noiembrie 2023, a demarat un mecanism de eficientizare a activității Secției de ATI prin reducerea dozei de noradrenalină, substanță vitală pentru supraviețuirea unora dintre pacienții aflați la ATI care se aflau într-o stare gravă de sănătate și cu privire la care aceasta, în mod discreționar, arbitrar și inuman, aprecia că nu mai au șanse de supraviețuire. Scopul scăderii dozei de noradrenalină era unul absolut inuman, provocarea decesului persoanelor pentru eliberarea paturilor de la ATI.”, susține Parchetul în referatul cu propunerea de arestare, aprobată de judecători.

STENOGRAMELE din referat și mărturiile le puteți citi în articolul din HotNews. Redacția a subliniat și elementele foarte greu de probat în instanță, pe care Parchetul le-a inclus în referat. 

Citește și:

INTERVIURILE HotNews.ro