Sari direct la conținut

PSD a hotărât data la care își va anunța candidatul la prezidențiale

HotNews.ro
Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / George Călin

Partidul Social Democrat se va reuni pe 24 august într-un Congres ordinar pentru a-şi alege noua conducere şi a-şi desemna candidatul la alegerile prezidenţiale, a anunţat, vineri, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Decizia a fost luată de Consiliul Politic Naţional al partidului, reunit vineri la Palatul Parlamentului.

Ciolacu a anunțat în urmă cu o lună, după o întâlnire cu liderii din teritoriu, că PSD va avea propriul candidat la prezidențiale.

PSD și PNL s-au înțeles la începutul acestei luni ca alegerile parlamentare să aibă loc pe 1 decembrie, iar cele două tururi ale prezidențialelor pe 24 noiembrie și 8 decembrie.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au bătut palma pentru organizarea alegerilor prezidențiale pe 24 noiembrie și 8 decembrie, iar în spatele înțelegerii liderii politici din PNL și PSD recunosc un acord pe termen mai lung. O miză o reprezintă eliminarea rapidă a lui Mircea Geoană din cursa pentru prezidențiale, spun surse din Coaliție, pentru HotNews.

Potrivit ultimului sondaj INSCOP, publicat pe 4 iulie, actualul secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană se situează pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale, cu o cotă de 26,7%, fiind urmat de preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu – 17,8%, de liderul USR Elena Lasconi – 14.3%, de liderul SOS România Diana Şoşoacă – 13.4%, liderul PNL Nicolae Ciucă – 11,9% şi de liderul AUR George Simion – 11,2%.

Sondajul INSCOP a venit la o zi după un sondaj CURS în care Ciolacu era cotat cu cele mai multe intenții de vot – 30%, urmat de Ciucă -20% și Geoană 17%. CURS este deținut de Iosif Buble, proprietar al site-ului stiripesurse.ro și soțul deputatei PSD Diana Tușa.

INTERVIURILE HotNews.ro