Sari direct la conținut

Raiffeisen Asset Management va lansa un fond de pensii facultativ

HotNews.ro

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat Raiffeisen Asset Management ca administrator de fonduri de pensii facultative si va lansa fondul de pensii facultativ Raiffeisen Acumulare, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare.

Raiffeisen Acumulare va fi format preponderent din titluri de stat (60%) si obligatiuni tranzactionate la bursa (10%). In scopul cresterii randamentului, circa 25% din active vor fi investite in actiuni.

Depozitarul fondului este Bancpost, iar auditul este realizat de KPMG.

Comisioanele de administrare ale fondului Raiffeisen Acumulare sunt de 3,5% in cazul comisionului initial, si de 1,5% pentru comisionul anual.

Potrivit reprezentantilor RAM, pentru o contributie anuala echivalenta cu 200 de euro (platita in transe lunare), costurile sunt, in primul an, de 8,5 euro, dintre care 7 euro comision initial si 1,5 euro comision de administrare. Incepand din al doilea an de contributie se plateste doar comisionul de administrare, adica de 3 euro pentru suma exemplificata.

Potrivit legii, contributiile la un fond de pensii private facultative sunt deductibile din venitul impozabil al angajatului in suma de pana la 200 de euro pe an. De asemenea, contributiile platite de angajator la un fond de pensii facultative sunt deductibile pentru sume de pana la 200 de euro anual pentru fiecare angajat.

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat pana in prezent cinci societati pentru admistrarea de pensii private facultative: ING Asigurari de Viata, Aviva Asigurari de Viata, BCR Asigurari de Viata, Allianz-Tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative si OTP Garancia Asigurari.

Compania Raiffeisen Asset Management a fost infiintata in decembrie 2005, iar in iunie 2006 a lansat primele doua fonduri mutuale. In prezent, RAM administreaza active de 40 de milioane de euro si detine o cota de piata de 15%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro