Sari direct la conținut

Rata de sinucidere în rândul medicilor britanici a crescut din cauza plângerilor depuse de pacienți

HotNews.ro
Rata de sinucidere în rândul medicilor britanici a crescut din cauza plângerilor depuse de pacienți

Plângerile depuse de pacienți au dus la creșterea ratei de sinucidere în rândul medicilor din Marea Britanie, a afirmat un medic cunoscut din Marea Britanie, potrivit The Telegraph. Numărul medicilor care se sinucid este în creștere, a declarat medicul britanic Clare Gerada, care susține că unul dintre motivele principale este acela că pacienții sunt încurajați că facă plângeri împotriva medicilor, iar acestea le distrug doctorilor „stima de sine”, chiar și atunci când sunt triviale sau nejustificate.

Practic, femeile-medic au de 4 ori mai multe șanse să își ia viața decât femeile care practică alte profesii.

430 de medici s-au sinucis în Marea Britanie în perioada 2011 – 2015, medicul Clare Gerada afirmând că problemele de sănătate mintală sunt „ultimul tabu al sistemului național de sănătate”.

Dr. Clare Gerada a atras, de asemenea, atenția că femeile-medic „au un risc de până la 4 ori mai mare de sinucidere în comparație cu femeile care practică alte meserii, deoarece, în afară de îngrijirea copiilor și a părinților vârstnici, trebuie să facă față și unui loc de muncă foarte stresant”.

Clare Gerada susține că una dintre principalele cauze ale sinuciderilor în rândul medicilor este reprezentată de plângerile depuse de pacienți, caz în care medicii pot fi suspendați, pe perioada unei investigații, și sunt lipsiți de sprijin. „Oamenii sunt încurajați să facă plângeri, în condițiile în care noi nu ne propunem să facem lucrurile greșit”, spune Clare Gerada.

„Poate să sune a clișeu, dar unii medici au declarat că primirea unei plângeri este asemănătoare cu primirea unui diagnostic de cancer, are un impact mare și afectează valorile de bază care stau la baza dorinței de a avea grijă de un pacient”, mai spune Clare Gerada.

Anestezistul Richard Harding s-a sinucis anul trecut, după ce a fost ținta unei plângeri depuse la Consiliul Medical General. Plângerea a fost în cele din urmă retrasă, dar investigația în cazul său a durat 5 luni. Soția sa, și ea medic, a declarat că plângerea a redeclanșat depresia de care bărbatul suferise în trecut, dar de care scăpase. „Cele 5 luni s-au simțit ca și cum ar fi fost nesfârșite. Chiar și după ce plângerea a fost retrasă, efectele au rămas, pentru că el era genul de persoană care punea la îndoială deciziile sale mult mai mult după aceea. Efectele durează mai mult decât v-ați aștepta.”

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro