Sari direct la conținut

RCS-RDS: Am cerut celorlalti cablisti 1,5 – 2,5 euro/abonat pentru a prelua GSP TV, Liga I Realitatea

HotNews.ro

Consortiul RCS&RDS si Antena 1 a cerut celorlalti operatori de cablu o suma intre 1,5 si 2,5 euro/abonat pentru preluarea emisiei canalelor de sport GSP TV, a declarat pentru HotNews.ro Alexandru Oprea, presedintele RCS&RDS. In ceea ce priveste vanzarea unor meciuri din Liga I catre alte posturi tv, Dan Matiescu, director executiv Antena 1, a declarat ca pana in prezent nu s-a primit nicio oferta serioasa din partea televiziunilor.

Dumitru Dragomir
Foto: Rompres

„Interesul nostru este ca GSP TV sa fie cat mai urmarit”, a precizat Matiescu, pentru care pastrarea exclusivitatii in cadrul trustului este ultima varianta luata in calcul pentru recuperarea investitiei in drepturile de difuzare pentru meciurile din Liga 1 Realitatea. Reamintim ca Liga Profesionista de Fotbal, condusa de Dumitru Dragomir (foto), a acordat exclusivitatea pentru difuzarea Ligii I consortiului RCS&RDS Antena 1, pentru 85 milioane de euro, fara TVA, in martie 2008.

Alte detalii despre negocieri

„Avem si un alt model de business prin care ne vom recupera investitia. Din aceasta cauza noi suntem destul de relaxati si asteptam piata sa ne contacteze. Asteptam oamenii sa se duca sa ceara operatorilor de cablu postul acesta de televiziune”, a adaugat Matiescu pentru HotNews.ro.

Insa, sustine directorul executiv al Antena 1, operatorii de cablu si DTH accepta cu greu sa ofere un produs premium cum e GSP Tv, „pentru ca nu vor sa-si micsoreze marginea de profit oferindu-le abonatilor un astfel de produs si nici sa plateasca un pret corect pentru a-l achizitiona”.

Referitor la tariful cuprins intre 1,5 si 2,5 euro/abonat solicitat cablistilor pentru preluarea emisiei canalelor de sport GSP TV, presedintele RSC&RDS, Alexandru Oprea, a tinut sa precizeze ca „acesta este un tarif cu mult mai mic decat orice tarif pentru un canal cu drepturi exclusive pentru meciurile de fotbal pe teritoriul unei tari, in orice tara din Europa, inclusiv din Europa de Est”.

In ceea ce priveste vinderea unor meciuri din Liga 1 altor posturi tv, Matiescu sutine ca, pana in prezent, „nicio televiziune nu isi doreste cu adevarat sa preia optiuni din Liga 1”.

„Nicio televizune intersata nu a facut un pas serios. Asta inseamna a spune o suma, dupa ce te-ai gandit bine ce inseamna suma pe care o spui”, a detaliat directorul Antenei 1. Potrivit acestuia, a existat o intentie formulata de grupul Realitatea – Catavencu pentru preluarea unor optiuni pe postul Telesport, dar care nu s-au mai finalizat. Mai mult, directorul Antena 1 a declarat ca incearca sa stabileasca o intalnire cu directorul general al TVR, Alexandru Sassu, pentru discutii privind preluarea unor meciuri.

Liga 1 ar putea fi disponibila si pe telefonul mobil, consortiul Antena 1/RCS&RDS afladu-se in negocieri avansate cu operatorul de telecomunicatii Orange. Potrivit lui Matiescu, compania Vodafone „nu pare interesata, pana acum”.

Cat priveste intarzierile pe care unii abonati le-au reclamat companiei RCS&RDS privind instalarea unei conexiuni de cablu sau DTH, Alexandru Oprea a explicat ca „reactionam mai greu acolo unde se mai lucreaza la infrastructura sau in zonele de munte mai greu accesibile. In mod normal, o instalare poate fi onorata si in 2-3 zile”, a incheiat Oprea.

Contractul prevede o acoperire potentiala de 60%

Intrebat in ce masura a reusit consortiul RCS&RDS – Antena1 sa asigure accesul la GSP TV pentru 60% din populatia tarii, conditie prevazuta in contractul incheiat cu LPF, Oprea a precizat ca „in contract se vorbeste de posibilitatea tehnica de acces”, cu alte cuvinte, acoperirea potentiala pe care compania o poate indeplini „in aproape 90% din suprafata geografica a Romaniei”.

Prin urmare, RCS&RDS asteapta cetatenii sa-si exprime dorinta pentru achizitia unui abonament de cablu sau DTH, pentru ca „nu putem sa le impunem noi sa faca acest lucru”, a mai aratat presedintele RCS&RDS.

In prezent, RCS&RDS are 2,2 milioane de abonati, dintre care 1,1 milioane in sistem DTH.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro