Sari direct la conținut

Reprezentanții elevilor critică noile reguli pentru Bacalaureat și Evaluare Națională 2019: Poate să crească în mod artificial rata de promovare la BAC

HotNews.ro
, Foto:
, Foto:

Elevii nu sunt de acord cu introducerea testelor grilă la bacalaureat și Evaluare Națională, la română și matematică, începând din anul şcolar curent şi spun că astfel rata de promovare va creşte artificial, iar candidații vor putea copia mai mai uşor de la colegi.

Petru Apostoaia, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, de declarat pentru Hotnews.ro că elevii nu au fost deloc consultaţi cu privire la testele grile introduse la examenele naţionale de către Ministerul Educaţiei începând cu 2019.

„Poziţia noastră este că această schimbare, deşi se doreşte să fie una bună, ar fi trebuit discutată pe larg şi cu elevii, şi cu părinţii, şi cu sindicatele. Nu este în regulă că a fost introdusă din anul şcolar curent pentru că elevii pot fi afectaţi emoţional, pentru că examenul de BAC şi admiterea la facultate pun foarte multă presiune pe aceştia. Iar aceste schimbări sunt un stres în plus”, a spus Petru Apostoaia preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Acesta spune că rata de promovare de la BAC poate să crescă, iar răspunsul la testele grile poate fi mult mai uşor copiat de la colegii aflaţi în apropiere în sala de examen.

„Poate să crească în mod artificial promovabilitatea la BAC, ceea ce e un risc enorm, iar anumiţi candidaţi vor putea să copieze mai uşor pentru că înainte era mai greu să copiezi toate fraza sau toată ideea de la colegul din stânga sau din dreapta”, a mai spus Petru Apostoaia”, a conchis Petru Apostoaia.

CITEȘTE ȘI: Noi reguli la Bacalaureat și Evaluare Națională 2019: teste grilă la matematică și română. Modelele de subiecte vor fi publicate mâine

CITEȘTE ȘI: Președintele Federației Asociațiilor de Părinți: Introducerea testelor grilă la română și matematică, la BAC și Evaluare Națională, este o măsură bună, asumată în totalitate de Ministerul Educației

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro