Reprezentanții Google și Microsoft au scos cuțitele pe masă și s-au atacat reciproc
Tensiunile dintre Google și Microsoft au erupt în public, reprezentanții celor doi giganți tech din Statele Unite scoțând cuțitele pe masă, relatează Euractiv.
În parte datorită presiunilor venite din partea legiuitorilor americani și a autorităților de reglementare din SUA, reprezentanții motorului de căutare cu sediul în California și cei ai gigantului software din Washington se luptă să se pună reciproc într-o ipostază negativă.
Tensiunile dintre Microsoft și Google au început să crească de ceva timp dar rivalitatea lor a devenit neobișnuit de publică în ultimele zile după ce reprezentanții ambelor companii au fost puși în defensivă din cauza unor crize concurente.
Google se confruntă cu nemulțumirile legiuitorilor americani din ambele partide ale duopolului politic al SUA și a fost subiectul unor critici aspre datorită rolului jucat în tăierea veniturilor obținute din publicitate de către mass-media.
Microsoft în schimb a intrat în colimatorul autorităților din cauza unor scandaluri de hacking consecutive.
În primul, hackerii ruși care au compromis compania software SolarWinds din Texas se pare că au profitat și de serviciul de cloud al Microsoft pentru a sparge conturile unora din clienții companiei.
Președintele Microsoft Brad Smith a vorbit vineri în fața Comisei juridice a Camerei Reprezentanților, camera inferioară a legislativului SUA, acesta având pe țeavă un glonț pentru Google.
Smith le-ar fi declarat legiuitorilor americani că organizațiile mass-media sunt obligate să „folosească instrumentele Google, să utilizeze tarifele Google pentru publicitate, să furnizeze date pentru operațiile Google și să plătească bani Google”, potrivit Axios.
Google a ripostat, afirmând că „interesul recent descoperit de către Microsoft în a ne ataca vine în urma atacului SolarWinds și într-un moment în care aceștia au permis compromiterea activă a zeci de mii de clienți ai lor, printre care agenții guvernamentale din SUA, aliați NATO, bănci, organizații non-profit, furnizori de servicii de telecomunicație, companii de utilități publice, unități de pompieri și salvare, spitale și, probabil, organizații mass-media”.
Citește și: