Sari direct la conținut

Rezolvarea VIDEO a subiectelor la Română de la BAC 2024

HotNews.ro
Rezolvarea VIDEO a subiectelor la Română de la BAC 2024
Elevi de la colegiul național Gheorghe Lazăr susţin prima probă la Limba şi literatura română - oral, în București, 17 iunie 2024. Inquam Photos / George Călin

Subiectele primite de absolvenții de liceu, la proba de Limba română de la BAC 2024, au fost rezolvate video de profesorii Cristian Demian si Monica Chivu de la Centrul Educațional Unirea și publicate de HotNews.ro.

HotNews.ro publică și rezolvarea video a subiectelor la Română la BAC 2024, după ce a publicat rezolvarea scrisă a acestora.

Rezolvarea video a subiectelor la Română la BAC 2024

Profesorii Cristian Demian si Monica Chivu de la Centrul Educațional Unirea explică cum puteau elevii să rezolve exercițiile la Română la BAC 2024:

Rezolvarea scrisă a subiectelor la Română la BAC 2024

Profesoara Cristina Marian Ionescu este de părere că elevii nu au avut capcane la partea A a subiectului la Română la BAC 2024 și că nu ar fi trebuit să fie dificil de rezolvat pentru că „informațiile la care copiii trebuiau să se raporteze se găseau relativ ușor în text”.

La rolul notațiilor autorului, profesoara Cristina Marian Ionescu este de părere că absolvenții de liceu se așteptau să le pice acest subiect, întrucât au tot lucrat în liceu pe acesta. „Nu le cerea decât atenție, o lectură atenție pentru a formula un răspuns pe măsură”.

„Au avut un subiect la alegere. Puteau alege orice nuvelă studiată în liceu – Moara cu noroc, În vreme de război, Alexandru Lăpușneanu și așa mai departe”, ne spune profesoara Cristina Marian Ionescu, adăugând că realizarea eseului de 400 de cuvinte nu ar fi trebuit să le aducă elevilor vreo dificultate. Aceasta a mai precizat că elevii nu vor fi punctați pentru redactare, dacă nu au atins minimul de cuvinte.

Am întrebat-o doamna profesoară și unde se situează nuvela, din punct de vedere al dificultății elaborării eseului, dintre toate operele care ar fi putut pica la subiectul III BAC 2024:

„Nivelul de dificultate este mediu și nu un subiect la care să nu se fi așteptat. Pentru unii, chiar a fost un subiect pe care, văzându-l, s-au bucurat să-l aibă în față”.

Subiectele primite de elevi la Română BAC 2024

Primele poze cu subiecte au fost publicate de stirileprotv.ro, la 20 de minute de la începutul oficial al probei. Ulterior, după terminarea probei la Română BAC 2024, edupedu.ro, site-ul specializat pe educație, a publicat subiectele primite luni de absolvenții de liceu.

Elevii au avut la dispoziție trei ore pentru a rezolva exercițiile primite la Limba română la examenul de Bacalaureat 2024.

Marți, 2 iulie, urmează să aibă loc proba obligatorie a profilului de la examenul de BAC 2024, la Matematică – pentru profilul real – sau Istorie – pentru profilul uman. 

Joi, 4 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului. 

Primele note de la examenul de BAC 2024 vor fi făcute publice pe 8 iulie. În aceeași zi, între orele 12:00-18:00, cei nemulțumiți de nota primită vor putea depune contestații. Notele finale vor fi publicate în 12 iulie.

CITEȘTE ȘI:

INTERVIURILE HotNews.ro