Sari direct la conținut

Rogozin confirmă: „Flota rusă a fost practic forţată să își mute navele din Sevastopol”

HotNews.ro
Marinari rusi in Sevastopol, Crimeea, Foto: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia
Marinari rusi in Sevastopol, Crimeea, Foto: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia

Flota Mării Negre a Rusiei a fost nevoită să mute mai multe nave de război de la baza navală Sevastopol din peninsula Crimeea, din cauza atacurilor Ucrainei, a declarat duminică un oficial instalat de Rusia, după cum scriu agențiile Reuters și News.ro.

Declaraţiile lui Dmitri Rogozin, senator instalat de Rusia pentru regiunea ucraineană ocupată Zaporojie şi fost şef al agenţiei spaţiale ruse, reprezintă prima confirmare oficială rusă a faptului că flota a trebuit să se mute de la Sevastopol.

Ucraina a menționat în repetate rânduri că atacurile sale asupra navelor de război ruseşti din Marea Neagră au forţat Moscova să mute navele la Novorossiisk.

Dmitri Rogozin a declarat pentru ziarul Moskovsky Komsomolets că Rusia trebuie să devină mai serioasă în ceea ce priveşte dezvoltarea dronelor sale, organizarea unităţilor sale militare de drone şi dezvoltarea sistemelor de război electronic şi de ghidare prin satelit.

Dmitri Rogozin (Credit foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia)

„O revoluţie tehnico-militară are loc sub ochii noştri”, a spus Rogozin despre dezvoltarea dronelor şi a războiului electronic, adăugând că ritmul inovaţiei schimbă situaţia pe front în fiecare lună.

„Flota Mării Negre este un exemplu”, a declarat Rogozin. „Ea a fost forţată să îşi schimbe, practic, reşedinţa din cauza faptului că navele noastre mari au devenit doar ţinte mari pentru ambarcaţiunile inamice fără pilot”.

Rusia a rămas în urmă în ceea ce priveşte tehnologia dronelor la începutul războiului şi, deşi de atunci a făcut progrese semnificative, trebuia să se mişte mai repede, în special în ceea ce priveşte concentrarea cheltuielilor sale pentru arme şi crearea de regimente speciale de drone, a spus Rogozin.

El a menţionat că sistemele de ghidare prin satelit şi de suprafaţă care ar putea depăşi războiul electronic sunt deosebit de importante pentru a permite o ţintire precisă.


Urmărește cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro