Romanul Ordinea, de Alexandru Ecovoiu, tradus in Spania
Romanul Ordinea, de Alexandru Ecovoiu, aparut in colectia „Fiction LTD” a Editurii Polirom, va fi publicat in acest an la Editiones del Subsuelo din Spania, in traducerea lui Joaquín Garrigós. Lansarea editiei in limba spaniola va avea loc in cadrul Tirgului de Carte LIBER de la Madrid, ce se va desfasura in perioada mai-iunie 2014.
Ordinea, cu o prefata de Ion Simut, este povestea-parabola a unui personaj mesianic care descopera ca inainte de Cuvint a fost Ordinea, „intimplare” care este pe punctul de a schimba destinul unei societatii… Romanul lui Alexandru Ecovoiu, extrem de incitant, urmareste destinul lui Filip, tinar a carui obsesie pentru ordine, transformata intr-un surprinzator nijloc de a obtine putere, va duce la „construirea” unei uriase dezordini, cu efecte dintre cele mai neasteptate.
„Romanul lui Alexandru Ecovoiu, Ordinea, este o carte a timpului nostru. Scriind despre Virto, autorul spune adevaruri mai putin convenabile despre Romania tranzitiei. Este o carte care te pune pe ginduri si pe care – indiferent daca ii impartasesti sau nu ideile – o citesti cu sufletul la gura pina la ultima fila.” (Tudorel Urian, Romania literara)
Alexandru Ecovoiu (n. 1943) a debutat in anii ’80, iar in atentia publicului si a criticii literare a intrat cu adevarat in 1995, odata cu aparitia romanului Saludos (Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania, 1996; nominalizat la Premiul „LiterArt –XXI”, SUA, 1997; Premiul revistei Observator, München, 1998). Romanul a fost tradus in limbile germana, franceza, spaniola si sirba.
Confirmarea talentului sau a venit in anul 1997, cind a fost publicat romanul Statiunea (Premiul Academiei Romane). In 2001 publica volumul Cei trei copii-Mozart (nominalizat la Premiul ASPRO), tradus in limbile spaniola si germana (Die drei Mozart-Kinder, aparut in doua editii la Verlag), iar in 2002 romanul Sigma (Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti).
De acelasi autor, la Editura Polirom au aparut Saludos (2004, editia a III-a), Ordinea (2005), Sigma (2005, editia a II-a), Statiunea (2007, editia a II-a), Cei trei copii-Mozart (2008, editia a II-a) si Dupa Sodoma (2012, premiul „Cel mai bun scriitor al anului 2012”, acordat de USR si premiul „Cartea Anului”, categoria Proza, acordat de Filiala Bucuresti a USR).