Sari direct la conținut

Scoția: Copiii de patru ani se pot declara de alt sex la școală fără acordul părinților / Uniforme ”neutre de gen”

HotNews.ro
, Foto:
, Foto:

Copiii de până la patru ani își vor putea schimba numele și sexul la școală fără consimțământul părinților lor, în conformitate cu noile linii directoare de incluziune LGBT elaborate de guvernul scoțian. Dacă modificarea va fi făcută și în registrele școlii, elevii sub 16 ani au nevoie de acordul părinților. Noile orientări privind incluziunea spun că profesorii nu ar trebui să pună întrebări elevilor, ci să le ceară în schimb numele și prenumele lor noi, scrie The Telegraph.

Un document de 70 de pagini, trimis joi școlilor din nordul graniței, invită profesorii să nu-i întrebe pe elevi dacă spun că vor să facă tranziția pentru a trăi ca băieți sau fete și, în schimb, să le ceară doar noul lor nume și prenume.

Instrucțiunile controversate susțin că este posibil să „alegi” să devii transgender „la orice vârstă” și că opiniile tinerilor ar trebui respectate dacă nu vor ca părinții lor să fie informați.

Școlilor din Scoția li s-a spus, de asemenea, că elevii trans ar trebui să poată folosi orice toaletă sau vestiar ar alege, să aleagă uniforme „neutre de gen” și să includă personaje transgender ca modele în materialele de lectură și lecții.

Grupurile de advocacy LGBT, cum ar fi Stonewall, care au contribuit la elaborarea orientărilor, au salutat această mișcare și au susținut că regulile vor ajuta toți copiii să „prospere”.

Cu toate acestea, militanții au susținut că o ideologie periculoasă a fost împinsă în școli și au avertizat că copiii care au prezentat un comportament normal, cum ar fi jocul cu jucării asociate stereotip cu celălalt sex, riscă să fie etichetați greșit ca transgender.

Ce spune documentul oficial la secțiunea ”Schimbarea numelui și a sexului înregistrat”

  • ”Tinerii pot alege pur și simplu să le spună altora în mod informal că vor să folosească un nume diferit. Nu trebuie să își schimbe numele în dosarul școlar oficial. Pentru a păstra o evidență a acestui fapt și pentru a îmbunătăți coerența în practica personalului, școlile pot actualiza înregistrările școlare deținute în SEEMiS folosind caseta „Cunoscut ca” care poate fi folosită pentru a înregistra alte nume pe care un tânăr le poate folosi în școală.
  • Înainte de a-și actualiza înregistrarea, este important să discutați acest lucru cu tânărul pentru a vă asigura că ar dori ca toți profesorii din școală să fie conștienți de schimbarea numelui lor.
  • Dacă un tânăr dorește ca școala să înregistreze formal schimbarea numelui și / sau schimbarea sexului înregistrat, aceștia (împreună cu părinții sau tutorii dacă au sub 16 ani) ar trebui să scrie la școală pentru a informa despre acest lucru. Scrisoarea, e-mailul sau orice altă formă de comunicare scrisă este suficientă.
  • Școlile nu trebuie să solicite altceva, deoarece schimbarea numelui se poate face oricând în Scoția. Schimbarea sexului înregistrat în SEEMiS nu are niciun efect asupra sexului legal al unui tânăr.
  • Cei sub 16 ani ar trebui să aibă un anumit nivel de control parental dacă doresc ca SEEMis și înregistrările să fie actualizate.”

„Eșecul protecției părinților”

„Acest lucru este foarte îngrijorător”, a spus Marion Calder, co-director al grupului de campanie For Women Scotland. „Concluzia este că aceasta este o ideologie periculoasă pe care guvernul scoțian o împinge prea departe… Arată un eșec în protejarea și eliminarea drepturilor părintești”, spune ea.

„Acei copii sunt acum încurajați pe o cale medicală, posibil pentru tot restul vieții lor. Nu ar trebui să îi învățăm pe copii, și mai ales pe copiii din școala primară, că pot schimba sexul”.

Ghidul include, de asemenea, o listă de lectură recomandată pentru școlile primare, concepută pentru a promova incluzivitatea trans, și solicită afișe care „contestă stereotipurile de gen” pentru a fi plasate în sălile de clasă.

O carte inclusă povestește despre un creion albastru care suferă o criză de identitate, deoarece a fost etichetat greșit ca roșu.

O altă persoană prezintă un narator de vârstă școlară primară care spune că are „un creier de fată, dar un corp de băiat” și a susținut că știa că era transgender în copilărie.

Personajul susține că „pretinzându-mă că sunt un băiat am spus o minciună” până într-o „zi uimitoare” când a mers la un medic care a diagnosticat-o ca transgender.

Îndrumările au fost publicate înainte de noul an școlar din Scoția.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro