Sari direct la conținut

Se relaxeaza si finantarile in leasing

Cotidianul

Piata romaneasca de leasing a crescut exponential in ultimii ani. Si in 2007 avansul finantarilor a fost semnificativ, bazindu-se pe o schimbare a conditiilor de leasing asemanatoare pe undeva cu relaxarea creditului bancar.

Pe linga aceasta, avind in vedere ca marile companii de leasing din Romania apartin bancilor, acestea din urma au avut un rol substantial in oferirea suportului logistic, dar si in finantarea firmelor de leasing.

In prezent, perioada de timp pentru finantare s-a majorat considerabil, de la 3 ani in medie la 5 si chiar pina la 10 ani, potrivit portalului financiar www.finzoom.ro . Dobinzile au scazut destul de mult, cu aproximativ 2%, numai in ultimul an.

Dobinda medie pentru un leasing auto in euro este in prezent de 7,00%, insa sint disponibile si oferte cu 5,9% dobinda, concurind serios cu dobinzile practicate de banci. Pentru un leasing auto in lei, o dobinda medie este de 7,9%, cea mai mica dobinda fiind in prezent de 6,68% (BT Leasing).

Pentru monede precum dolarul sau francul elvetian, companiile de leasing nu se inghesuie sa defineasca produse.

Avansul solicitat variaza de la 20% la 0% pentru ofertele dedicate persoanelor fizice si persoanelor fizice autorizate, in sensul ca daca in urma cu citeva luni societatile de leasing tineau ca aplicantul sa suporte minimum 20% din valoarea facturii masinii, in prezent tot mai multe companii au renuntat definitiv la avans, finantind 100% valoarea masinii.

Conditiile de acordare a finantarii, mult mai permisive atit pentru persoane fizice, cit si pentru persoane juridice, dar si pe fondul cresterii veniturilor populatiei si profiturilor companiilor, au atras foarte multi clienti in ultimul an.

Virsta si vechimea in munca ale unui aplicant persoana fizica nu mai sint probleme de nerezolvat, oricine demonstreaza ca obtine venituri la momentul depunerii cererii de finantare putind primi aprobarea pentru o suma adaptata nivelului veniturilor.

integral in Cotidianul

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro