Sari direct la conținut

Secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Cine ne cere demisia? Aceleași NIMICURI care au făcut NIMIC pentru sănătate”

HotNews.ro
Secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Cine ne cere demisia? Aceleași NIMICURI care au făcut NIMIC pentru sănătate”
Alexandru Rogobete Foto: Inquam Photos - George Călin

Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a afirmat, într-o postare pe Facebook, că subiectul deceselor de la Spitalul Sf. Pantelimon a fost transformat în subiect de campanie electorală de către cei „cu carte – fără carte publicată”, trimitere la președintele PNL, Nicolae Ciucă. Totodată, Rogobete i-a catalogat drept „nimicuri” pe cei care cer demisia conducerii Ministerului Sănătății.

Postarea lui Rogobete este un mesaj pentru medici și asistente în general, care a spus că „îl țin pe Dumnezeu de mână în fiecare zi”, în încercarea de a-și salva pacienții.

Mesaj pentru medici: „Mă înclin cu rușine în fața voastră”

„Voi sunteți cei care meritați tot respectul și MĂ ÎNCLIN cu RUȘINE în fața voastră! Rușine pentru ceea ce trăim de trei zile, pentru că așa vor unii politicieni ”cu carte – fără carte publicată”! Voi sunteți cei care ați salvat sute și sute de mii de oameni și tot voi sunteți cei care o veți face în continuare, printre gloanțe oarbe aruncate de cei ”cu carte – fără carte publicată”…pentru că ceea ce aveți voi, nu au ei – VOI AVEȚI DEMNITATE!”, scrie Alexandru Rogobete.

Fără a-i pomeni numele, acesta îl acuză pe Ciucă de încercare de manipulare bazată pe viețile personalului medical și pe „moartea celor dragi nouă”.

„Cine ne face ”criminali și oameni cu coasa”? Ăia care sunt experți la făcut ”NIMIC” și care cu lipsă de demnitate și onoare se laudă cu ”nimicul lor”. Cine ne cere demisia? Aceleași NIMICURI care au făcut NIMIC pentru sistemul de sănătate și care prin NIMICUL lor vor să conducă în continuare”, a afirmat oficialul din MS.

Referințe privind cazul de la Spitalul Pantelimon:

Realizările invocate de Rogobete

El a enumerat și o listă a realizărilor echipei care acum se află la conducerea Ministerului Sănătății, în frunte cu Alexandru Rafila:

  • „12 miliarde de lei investite în spitalele noastre, pentru OAMENI!
  • Cele trei Spitale Regionale se CONSTRUIESC! … aceleași spitale care au fost ținute blocate de NIMICURILE care acum fac medicină la televizor!
  • Cele trei Centre de Arși Grav se CONSTRUIESC! … aceleași centre care au fost ținute blocate de NIMICURILE care acum ne fac criminali!
  • 14 spitale sunt în CONSTRUCȚIE în paralel în România … aceleași spitale care au fost ținute blocate de NIMICURILE care acum vorbesc despre mililitri!
  • 220%! Cu 220% a crescut finanțarea Ministerului Sănătății pentru acțiunile prioritare pentru spitale! Aceleași acțiuni prioritare care au fost reduse de NIMICURILE care acum discută despre medicamente a căror nume le este greu să îl pronunțe, dar mai să înțeleagă efectul lor!”

Alexandru Rogobete este medic cu specializarea Anestezie – Terapie Intensivă și a fost rezidentul lui Dorel Săndesc, vicepreședintele asociației medicilor ATI.

INTERVIURILE HotNews.ro