Sari direct la conținut

Primarul Clotilde Armand a dat drumul la înscrieri pentru voucherele anticriză de 1.000 de lei, deși proiectul nu a fost aprobat de Consiliul local

HotNews.ro
Clotilde Armand, Foto: AGERPRES
Clotilde Armand, Foto: AGERPRES

Primarul Clotilde Armand a dat drumul la înscrieri pentru voucherele anticriză de 1.000 de lei, deși proiectul nu a fost aprobat de Consiliul local. Primăria a făcut o platformă online pentru înscrieri, deși nu se știe dacă acest program va fi votat. După estimările făcute de reprezentanții instituției, de aceste tichete vor beneficia aproximativ 208.000 persoane, iar bugetul estimat este de 208 milioane lei.

”Cetățenii Sectorului 1 cu vârsta de peste 18 ani se pot înscrie începând de astăzi pe platforma informatică https://tichetanticriza.ro pentru a beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1.000 de lei. Reamintim faptul că, la inițiativa primarului, Clotilde Armand, fiecare cetățean cu domiciliul sau reședința în Sectorul 1 care a împlinit vârsta de 18 ani ar putea beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1.000 de lei pentru a face față crizei energetice și pentru a trece mai ușor peste această iarnă”, a anunțat Primăria Sectorului 1, joi, într-un comunicat de presă.

Chiar în comunicat scrie că regulamentul de acordare a acestor tichete este în dezbatere publică, iar după finalizarea acestei faze, urmeză să fie supus dezbaterii și votului Consiliului Local Sector 1. Deci condițiile de acordare a tichetelor se pot schimba și mai rămâne discuția dacă va fi vreodată aprobat de Consiliul Local, unde primarul Clotilde Armand nu are majoritate și este în conflict cu consilierii locali de la PNL și PSD.

Primarul Clotilde Armand spune că bani sunt și totul este pregătit pentru acordarea tichetelor.

  • ”La nivelul aparatului primăriei totul este pregătit pentru acordarea rapidă și transparentă a acestor tichete. Platforma informatică prin accesarea căreia cetățenii majori din Sectorul 1 se pot înscrie pentru obținerea tichetelor anticriză este gata, banii pentru acordarea tichetelor îi avem, pentru că i-am economisit după ce am stopat contractele supraevaluate date de fostele administrații locale către firmele de partid. De acum totul depinde de votul consilierilor locali dacă își doresc sau nu ca cetățenii din Sectorul 1 să beneficieze de facturi mai mici la energie. (…)
  • Iar pentru cei care susțin că trebuie ajutați cei vulnerabili am să le transmit că deja facem asta. Oferim ajutoarele pentru încălzirea locuinței. (…) În timp ce domnul Ciolacu și restul guvernanților spun că lasă bucureștenii în frig noi am pregătit soluții pentru criza energetică și dăm startul înscrierilor în platforma online pentru obținerea tichetelor anticriză. (..) Vă invit să vă înscrieți și să ne susțineți în viitoarea ședință de Consiliu Local unde consilierii PSD și PNL trebuie să aprobe acest program”, a scris Clotilde Armand pe pagina de Facebook.

Potrivit regulamentului aflat în dezbatere publică, tichetul valoric va putea fi folosit exclusiv pentru achiziționarea de la operatorii economici participanți de: echipamente, soluții, materiale și servicii pentru creșterea performanței energetice a clădirilor, îmbunătățirea eficienței energetice a echipamentelor, inclusiv a aparatelor electrocasnice, instalarea de surse de energie regenerabilă locale, precum și pentru certificarea performanței energetice a clădirilor.

Tichetul va putea fi folosit, dacă va fi aprobat, de către persoanele fizice, individual sau prin asociere, în familie sau la nivel de locuințe colective. Potrivit Regulamentului de acordare a tichetelor elaborat de către specialiștii administrației locale, prin locuință colectivă se înțelege “un grup de locuințe/apartamente având mai mulți proprietari diferiți, amplasate într-o singură construcție rezidențială (bloc, casă etc)”.

”Înscrierea în acest program se va face prin accesarea aplicației informatice („Platforma”). După completarea formularului online de către solicitant, formularul este procesat, iar participanții eligibili sunt notificați prin SMS. Tichetul propriu-zis ajunge prin poștă cu semnătură de primire pe scrisoarea de transport”, a comunicat Primăria Sectorului 1.

Potrivit regulamentului aflat în dezbatere publică, dacă se va aproba în această formă, se pot înscrie în acest program persoanele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  • Au vârsta de minimum 18 ani împliniți la data înscrierii în Platformă;
  • Sunt cetățeni români sau cetățeni membri ai unui stat membru al Uniunii Europene și au, după caz: (i) domiciliul în Sectorul 1 al Municipiul București la data înscrierii sau (ii) au reședința în Sectorul 1 al Municipiului București la data înscrierii, după cum rezultă din viza de flotant aplicată cel târziu la data de 01.11.2022;
  • Au un buletin/carte de identitate valabil/ă în momentul înscrierii în Platformă;
  • Nu au calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 1 al Municipiului București, de Primar sau de Viceprimar al Sectorului 1 al Municipiului București sau de soţ/soţie, rude ori afini până la gradul I inclusiv, cu acesta/aceasta, în momentul transmiterii solicitării de înscriere în Platformă.
Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro